• woensdag 21 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tweede B737-800 van de SLM krijgt AOC; binnenkort operationeel

| ABCSuriname | Door: Redactie

Sinds de komst van tweede Surinam Airways B737-800, de PZ-TCX op 27 september 2023 is er samen met alle relevante actoren, zowel intern als extern, hard gewerkt aan de bijschrijving van de B737-800 op de door CASAS uitgegeven Air Operator Certificate (AOC). Met de bijschrijving van dit vliegtuig op de AOC zal nu het proces van aanmelding op de verschillende Surinam Airways destinaties plaatsvinden.

Zodra het proces van aanmelding is afgerond, kan ook deze B737-800 commercieel worden ingezet. Dit vliegtuig heeft een stoelen capaciteit van 12C/150Y (12 businessclass / 150 economy class) en zal bijdragen aan het reisgenot van de passagier,

zo laat het bedrijf weten.

Met de commerciële inzetbaarheid van de PZ-TCX zal de operationele flexibiliteit verhoogd worden. Tevens vind hierdoor de verder uitbreiding van het route netwerk plaats, waarbij onder andere op 13 december 2023 aanstaande de route naar Belem/Brazilië wederom wordt opgestart. Op kort termijn zullen ook de vluchten Paramaribo-Georgetown-Barbados v.v. en Paramaribo-Aruba-Curacao-Miami v.v. worden toegevoegd aan het route netwerk.

Surinam Airways dankt alle actoren die hebben meegewerkt aan een vlot en succesvol verloop van dit bijschrijvingsproces. Het bedrijf zal blijven doorwerken aan het realiseren van de beoogde bedrijfsdoelen en het verbeteren van de dienstverlening.

| ABCSuriname | Door: Redactie