• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Succesvol 2023 en spannend Intern Damkampioenschap Randjiet Boys 2024 

| dagblad suriname | Door: Redactie

Damvereniging Randjiet Boys heeft een succesvol damjaar achter de rug en is voornemens meer successen te behalen in 2024. In 2023 heeft William Orie het kampioenschap van zijn damvereniging geprolongeerd, terwijl Arief Salarbaks sneldamkampioen werd.  

Top 3 denkpartijen:

1. William Orie (zijn 10e intern kampioenschap)

2. Sharvan Debipersad

3. Glen Dumfries

Top 3 sneldam:

1. Arief Salarbaks

2. Sharvan Debipersad

3. William Orie

Hoogtepunten van de damvereniging 2023

Dewsharan Sital, die jarenlang op voortreffelijke wijze Randjiet Boys heeft geleid, is in 2023 voorzitter geworden van de Surinaamse Dambond. Randjiet Boys hoopt dat haar zeer gewaardeerde lid ook op nationaal niveau het dammen naar een hoger niveau zal tillen en wenst

hem veel succes toe. De wens van de club is dat hij als voorzitter een dusdanig beleid uitstippelt en uitvoert opdat alle Surinaamse dammers gelijke kansen krijgen om hun damtalent volledig te ontwikkelen, zonder onderscheid te maken tussen stad en district, gender, etniciteit en club. En dat hij de kernwaarden integriteit, verantwoording, non-discriminatie en positivisme van de damvereniging meeneemt in al zijn handelen.

Het is belangrijk om bruggen te bouwen tussen de verschillende damverenigingen om vervolgens gezamenlijk op te trekken naar het hoofddoel: Suriname wederom op de wereld damkaart plaatsen!

Randjiet Boys heeft in 2023 met 8 spelers deelgenomen aan het

nationaal damkampioenschap. In de finaleronde, die bestond uit 14 dammers, waren 5 dammers van Randjiet Boys aanwezig. Arief Salarbaks heeft het demikampioenschap behaald bij 3 grote toernooien: het Surinaams kampioenschap dammen (SKD), het Raj Narain Srefidensi Open Toernooi en het Curaçao Open Challenge. Randjiet Boys verwacht veel meer successen van deze zeer creatieve en sterke dammer in 2024, zowel bij de Pan-Amerikaanse damkampioenschappen als bij nationale en andere regionale en internationale toernooien waaraan hij mag deelnemen.

Sharvan Debipersad is in opmars en heeft de potentie om van de sterkste dammers in Suriname te winnen of hun “het leven moeilijk te maken”. Dat hebben vele dammers tijdens het SKD 2023 ervaren. Ook van hem verwacht de damvereniging topprestaties in 2024.

De opkomende jeugdige dammer, Amar Ramsoedh, heeft topprestaties geleverd. Hij is op 15-jarige leeftijd al kampioen binnen de U-17, zowel bij denkpartijen als bij het onderdeel sneldammen.

Tanaya Charoe (dameskampioen 2023) heeft zich in 2024 aangesloten bij Randjiet Boys en verwacht de vereniging van haar dat zij vanwege haar deelname aan interne toernooien en trainingen haar damniveau verder zal verhogen en het kampioenschap zal prolongeren.

Randjiet Boys is voornemens dit jaar een jeugddamtraining te organiseren. Arief Salarbaks heeft zich gecommitteerd aan het verzorgen van de trainingen. Ook andere dammers van de vereniging hebben hun steun toegezegd. Dit zal in mei van dit jaar van start gaan, als Arief terug is van de deelname aan de Pan-Amerikaanse Damkampioenschappen.

Het intern kampioenschap 2024 is volop aan de gang. Vier nieuwe leden hebben zich aangesloten bij de vereniging: Dennis Brahim, Frank van Dijk, Tanaya Charoe (dameskampioen 2023) en Kandar Dijokromo. Er doen ook twee topdammers als gastspelers mee, namelijk Stanley Moetoer en Pavan Badewsing.

De top 5 na 5 ronden ziet er als volgt uit:

1.Stanley Moetoer

2.Arief Salarbaks

3.Radjesh Dipai

4.Glen Dumfries

5.Waldi Anches

Het huidige bestuur van Randjiet Boys is als volgt:

Sharvan Debipersad: Voorzitter

Arief Salarbaks: Penningmeester

Secretarissen: Radjes Dipai en Robur Levens

William Orie is adviseur van het bestuur.

De damvereniging zal via de media weer bekendheid geven aan de resultaten van haar toernooien en andere hoogtepunten. Randjiet Boys rekent op een voortzetting van de ondersteuning door fans en sympathisanten.

| dagblad suriname | Door: Redactie