• woensdag 01 May 2024

Special Olympics Suriname keert terug met 20 medailles

| starnieuws | Door: Redactie

Bocce kampioensteam dubbelspel Ferdinand Wolff, coach Varida Jeunesse en Marnix Jaliens. Dit team versloeg Groot-Britannië. (Foto: Marciano Zalman/Digicel)

Special Olympic Suriname sluit de World Games in Berlijn succesvol af met in totaal 20 medailles waarvan twee gouden, 6 zilveren en 12 bronzen plakken. Het toernooi wordt zondagavond officieel afgesloten met de closing ceremonie. Het team van Suriname reist maandagochtend

vanuit Berlijn naar Schiphol en vliegt meteen door naar Suriname.

Zaterdag, op de de laatste wedstrijddag van de Special Olympic World Games veroverde Suriname maar liefst 6 medailles, meldt Marciano Zalman uit Berlijn. Het meest succesvol was gisteren Bocce dubbelteam bestaande uit Ferdinand Wolff en Marnix Jaliens. Zij wonnen de strijd om het goud van het team van Groot-Brittannië. Halverwege de wedstrijd had het Engelse duo nog een voorsprong van 3-1. Maar in het tweede gedeelte van deze finale gooiden onze jongens het over een andere boeg en wonnen tenslotte de wedstrijd met 8-5. Daarmee was de tweede gouden

plak voor Suriname een feit. De 1e gouden medaille werd gewonnen door Ferdinand Wolff, bij het single spel.

Marnix had een bronzen plak gewonnen op dat onderdeel. Bij Artistiek Gymnastiek oftewel turnen, wonnen Jennevien Faerber en Shaquille Holland in totaal drie medailles. Zilver voor Jennevien op het onderdeel brug met ongelijke leggers en Shaquille pakte tweemaal zilver en wel bij grondturnen en op de rekstok. Atlete Bernice Kortstam eindigde op de 100 meter sprint op de derde plaats en pakte een bronzen plak. Kortstam was in de kwartfinale gediskwalificeerd, maar de DQ werd teruggedraaid. Ze werd toen in een hogere level geplaatst, waar ze toch de finale haalde en tenslotte brons won.

Het zwemteam kwam gisteren voor het laatst uit op de 4 x 50 meter vrije slag estafette. In eerste instantie eindigde Suriname als vierde en viel dus net buiten de prijzen. Daarna werd het team van Kazachstan dat derde was geworden, gediskwalificeerd. Dit hield in dat het Surinaamse team opschoof naar de derde plek en dus de bronzen medaille bemachtigde.

De laatste medailles op deze Games werden gewonnen door het tafeltennisteam. In het gemengd dubbelspel eindigden Damiana Acton en Satish Fernandes op de derde plaats. De tafeltennissers en hun coach Marvin Hardjopawiro hebben zowel bij het enkelspel als het gemengd dubbelspel, ontzettend veel wedstrijden moeten spelen. Hun inzet werd bekroond met een bronzen plak. Hiermee kwam er voor Suriname een eind aan dit succesvolle toernooi.