• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Juspol gaat in op projecten Nickerie

| de ware tijd | Door: Redactie

NICKERIE — In Nickerie zal bij gevangenis Hazard een vrouwencellenhuis worden gebouwd. Verder zullen er een slachtofferdoorgangshuis, een jeugdigenopvang en een brandweerkazerne worden opgezet. Dit heeft het ministerie van Justitie en Politie bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het grensdistrict. De persconferentie was onderdeel van een ministerieel bezoek van donderdag tot zaterdag. 

Behalve minister Kenneth Amoksi, zaten de directeur van het ministerie, Sharma Lakhisaran en districtscommissaris, Senrita Gobardhan ook aan tijdens de persconferentie. Lakhisaran zegt dat er naast de opzet van een brandweerkazerne in Nickerie, landelijk zeventien brandweerkazernes gerenoveerd zullen worden. 

“Er is dus al ruimte voor jeugdigen, maar ondertussen zullen daar ook

vrouwen ondergebracht worden, in afwachting van het ander project”

“Er zal een vrouwencellenhuis komen in Nickerie, zodat vrouwelijke arrestanten niet helemaal naar Geyersvlijt gebracht hoeven te worden. De aanbestedingen hiervoor zijn al gehouden, de goedkeuringen zijn er al, de aannemer moet nu gaan starten”, zegt Lakhisaran.

In reactie op vragen van de pers over de opvang van jeugdigen en slachtoffers van huiselijk geweld, zei Gobardhan dat er te politiepost Waldeck een ruimte voor jeugdigenopvang is opgeknapt en bijgebouwd in samenwerking met Unicef. “Er is dus al ruimte voor jeugdigen, maar ondertussen zullen daar ook vrouwen ondergebracht worden, in afwachting van het ander

project”, zei de dc.

Gobardhan zegt dat ze al een paar jaar bezig is met het voorzien in een doorgangshuis voor slachtoffers van huiselijk geweld. Recentelijk heeft het ministerie van Financiën en Planning een woning ter beschikking gesteld om deze groep op te vangen. Wel moet de woning nog worden opgeknapt en ingericht en moet er betrekking tot de veiligheid van toekomstige bewoners nog het een en ander gebeuren.

De Juspol-directeur zegt dat niet alle problemen in één keer op te lossen zijn. “Het gaat gefaseerd moeten gebeuren; de hoofdprioriteiten zullen eerst gedaan moeten worden en vervolgens ga je door.”

| de ware tijd | Door: Redactie