• zaterdag 27 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Samuel Kuik produceert diesel en gasoline uit afval

27 Jul 2024 | sun.sr | Door: Redactie

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Samuel Kuik houdt zich bezig met de productie van hernieuwbare gasoline. Hij ontwikkeld slim Gas G-Power. Deze is een hernieuwbare gasoline uit plasticafval. Uit het eerste proces wanneer je plastic bij een bepaalde temperatuur in een reactor gaat verwerken krijg je plastoline of parafine. Die parafine wordt in een destillatie ketel geplaatst onder een bepaalde temperatuur middels koeling en daaruit krijg je gasoline.

Gasoline wordt gegenereerd uit plastic en diesel uit rubber (banden). De diesel wordt genoemd Slim Gas D-Power, dat is diesel afkomstig uit

banden. “Een last voor de gemeenschap, overheid en milieu wordt omgezet tot een deugd”, geeft Kuik aan.

Kuik geeft aan dat zijn leven al draait op een groene economie. “We moeten over gaan tot een groene economie.” Hij vertelt dat zijn machines, zoals brushcutters, en zijn auto draaien op zijn brandstof. “Alles is al getest, en is door de test heengegaan.

Op zo een manier kan ook al het plastic- en bandenafval opgeruimd worden uit het milieu. Er is genoeg technologie, maar men moet bereid zijn die intrinsieke bijdrage te leveren. De gasoline en diesel uit plasticafval is goed, omdat het dat

proces van verwerking en verschoning al heeft meegemaakt. Dat proces wordt slechts teruggekeerd (reverse) middels een hoge temperatuur en bepaalde destillatie units en zo krijgt men het product.”

Door de goedkope gasoline die gegenereerd wordt, kan de transportsector geholpen worden. “Het leven mag duur worden maar het moet dragelijk zijn”, geeft Kuik aan. Hij vertelt ook dat de verbrandingswaarde veel hoger is dan de olie bij de verschillende pompstations. Het is gemeten hetzelfde als V-Power. In fase 1 van Slim Gas zijn er meteen 500 mensen aan werk geholpen. In fase 2, 700 mensen en in fase 3, 1500 mensen, dus hoopt Kuik dat hij het snel kan realiseren zodat meer mensen wat kunnen verdienen. “Binnenkort zal er ook houtazijn geproduceerd worden”, geeft de ondernemer aan. Hij vertelt dat hij vanuit de overheid van Guyana een vreselijk goed aanbod gehad had, maar heeft vanwege zijn diepe vaderlandsliefde toch ervoor gekozen in Suriname te blijven. Hij geeft aan nog geloof te hebben dat er iets gedaan zal worden met zijn innovatie.

 

27 Jul 2024 | sun.sr | Door: Redactie