• zondag 19 May 2024

Robinhood in semifinale Concacaf Caribbean Shield

| starnieuws | Door: Redactie

Landskampioen Robinhood heeft dinsdag de derde wedstrijd van de Concacaf Caribbean Shield ook in winst omgezet. De club won met 4-2 van Etoile Matoury uit Frans-Guyana en heeft zich daardoor geplaatst voor de semifinale die vrijdag 11 augustus gespeeld zal worden. De finale wordt gespeeld op zondag 13 augustus. De wedstrijden worden gehouden in St.Kitts & Nevis.

Deze wedstrijd begon een

niet als de twee voorgaande wedstrijden. Beide ploegen probeerden het middenveld te veroveren, totdat in de 15e minuut Jamilho Righters losbrak en met een harde schot vanuit links de doelman van Etoile Matoury versloeg en de stand op 1-0 bracht voor Robinhood. De vreugde bij Robinhood was van korte duur omdat in de 21e minuut de speler AC Meusa van Robinhood een verkeerde pass gaf waarbij de speler Cerezo Haabo van Etoile Matoury de bal ontving en keihard het net in joeg, 1-1.

Robinhood nam gaandeweg de wedstrijd over en in de 33e minuut wist Righters Robinhood wederom op voorsprong te

brengen, 2-1. Bij deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust scoorde Robinhood nog tweemaal. In de 47e minuut door de speler Shaquille Cairo  en in de 87e minuut door Carlos Da Silva via een afstandschot buiten het strafschopgebied. In de 71e minuut kreeg Matoury een strafschop en Cerezo Haabo werd hiermee. Hij scoorde zijn 2e doelpunt voor de avond. De wedstrijd werd beslecht met 4 - 2. De volgende ploegen hebben zich geplaatst voor de semifinale:Poule A: Metropolitan uit Puerto RicoPoule B: Golden Lion uit MartiniquePoule C: Robinhood uit SurinamePoule D: Club Sando uit Trinidad & Tobago