• zaterdag 26 October 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ralim: “Geen etnische bundeling maar bundelen om Suriname uit de penarie te halen”

| waterkant | Door: Redactie

NDP’er en oud-PL’er Enrique Ralim keurt het af dat bepaalde politieke partijen openlijk roepen tot etnische bundeling in Suriname.

“Het is niet onze fout dat wij naar hier zijn gebracht. Ik als Javaan, jij als hindostaan, marron…wij zijn hier bij elkaar gebracht door de witte mensen. Maar uiteindelijk zijn wij met zijn allen Surinamers die dit land naar grotere hoogtes moeten brengen. Wij zijn hier bij elkaar en we hebben één rol te vervullen: wij moeten bundelen om Suriname uit deze penarie weg te halen! En dat kan op 25 mei 2025”, zei Ralim zaterdagavond op een vergadering waar het nieuw

NDP-bestuur kennis heeft gemaakt met de structuren van Wanica.

Het zijn onder andere de ABOP en PL, het oud politiek huis van Ralim, die in de afgelopen periode meerdere malen op politieke podia opgeroepen hebben tot bundeling van Afro-Surinamers en Javanen. De PL heeft zelf de ogen gericht om de circa 65.000 stemmen die de Javaanse kiezers kunne opleveren.

Ralim merkte op dat het belangrijk is dat elke Surinamer de vrijheid heeft om zonder stress naar het werk te kunnen gaan, zonder dat die onder druk wordt gezet door de werkgever of één of ander partijloyalist. De enige bundeling die er daarvoor

nodig is de bundeling waarbij alle Surinamers bij elkaar komen na 25 mei 2025 om met een gedegen plan Suriname verder te ontwikkelen.

“Die vrijheid moeten we weer kunnen hebben. Eerlijk is eerlijk: in de periode van regering Bouterse unu ben wroko switi. Het maakte toen niet uit wie die andere persoon was, want unu no ben weri den man ede. Vandaag de dag wanneer je opstaat, bekijk je jezelf in de spiegel en zeg je: ‘mijn gunst, ik moet weer naar het werk? Om weer die drukking te ervaren?

Vandaag de dag wanneer je uit huis gaat en je staat voor de kassa dan heb je weer je vrijheid niet om uit te geven. Want ie musu sdon denki: san mo nyan tamara? Dus u moet weer vrijheid hebben in uw portemonnee. U moet ook de vrijheid hebben om uw mening te kunnen uiten. Dus Suriname moeten weer halen uit deze verdoemenis waarin we zitten. A San ne waka, a san no bun gi unu gezondheid. Wani of yu no wani yo sikie ini a kondre disi”, aldus Ralim.

| waterkant | Door: Redactie