• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President houdt presentatie in New York voor zakenlieden

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft zondag na aankomst in New York een presentatie gehouden voor zakenlieden van Surinaamse afkomst. (Foto: CDS)

President Chan Santokhi is vanuit Cuba doorgereisd naar New York. Hij zal deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarnaast zal een omvangrijk schema, bestaande uit bilaterale vergaderingen en handels- en investeringsbeperkingen worden afgewerkt. De president heeft in Havana
de G77+China summit bijgewoond, die is afgesloten met een gezamenlijke verklaring.

Direct na aankomst heeft de president een presentatie gehouden over investeringen in Suriname voor een groep van ruim 60 zakenlieden van Surinaamse afkomst in New York. 

Op de Algemene Vergadering van de VN zal er voornamelijk over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) gesproken worden. President Santokhi zal zich in zijn traditionele toespraak voor de algemene VN-vergadering vooral richten op klimaatverandering, met name op het vinden van nieuwe financieringsmechanismen en nieuwe aspecten daarvan behandelen, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

Santokhi zal op verschillende summits spreken, onder

andere de SDG Summit. Tevens  zal het staatshoofd deelnemen aan een meeting over de situatie in Haïti. Deze bijeenkomst staat onder leiding van de Canadese Premier Justin Trudeau. Voorts staan gesprekken met de president van Servië en Zuid-Korea op de agenda.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zal bilaterale ontmoetingen hebben met collega's van onder andere Guyana, Panama, Bhutan, Zuid-Korea, Saudi Arabië, Polen en Nederland.

| starnieuws | Door: Redactie