Politie pakt straatverkopers hardhandig aan
| suriname herald | Door: Redactie
De politie pakt verkopers die in de binnenstad langs de straten, voor de winkels, banken en bedrijven staan hardhandig aan. Deze verkopers mogen hun waar niet meer op deze manier aan de man brengen. Hun goederen worden door de politie in beslag genomen en zij worden verwijderd. Sommige verkopers die de politie op tijd zien aankomen, rennen weg met hun goederen of houden zich schuil, zodat hun groenten, vis of andere producten niet in beslag worden genomen.
“Unu long, den man e kon,” wordt er naar elkaar toe geschreeuwd wanneer zij de politie zien aankomen. Volgens de verkopers is er geen
Districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, zegt aan Suriname Herald dat er nu geen gedoogbeleid meer wordt uitgevoerd met betrekking tot het verkopen van groenten, fruit en andere eetbare producten langs de straten in de binnenstad. “Iedereen wordt verwijderd,” zegt hij.
De politie treedt hardhandig op tegen deze mensen, omdat ze meerdere malen zijn gewaarschuwd om niet meer langs de straten te verkopen. Ze moeten naar de markten
De mensen moeten zich aan de wet houden. Ze moeten niet in de felle zon hun producten verkopen, maar op de markt, daarvoor zijn de markten er. De mensen kunnen ook lichamelijke klachten oplopen door in de zon te staan, haalt Bhola aan. “Ik moet de wet handhaven en kan mensen niet laten doen wat ze willen.”
Vruchten mogen niet op straat verkocht worden, noch vlees- en visproducten. Met de verkopers wordt ieder keer gesproken voordat er hardhandig wordt opgetreden. Als de politie samen met de Bestuursdienst de producten in beslag neemt, bepaalt de politie de bestemming van de producten. De politie geeft de in beslag genomen spullen aan sociale instellingen, vertelt de burgervader.
Dc Bhola voegt eraan toe dat het beleid met betrekking tot het verkopen langs de straten in de binnenstad of voor de winkels, bedrijven en andere plekken sinds 2020 is veranderd. Mensen mogen niet meer langs de straten verkopen.
“We kunnen de mensen ook boetes laten betalen, maar men zou mij wreed vinden. Het zijn Surinamers en de mensen willen iets verdienen, daarom zeg ik: ga op de markten verkopen. Er zijn drie markten die onder mij vallen, zoals de Kwakoe Markt, de Centrale Markt Paramaribo en de Vreedzaammarkt,” deelt Bhola mee. Verder zegt de burgervader dat het niet zo is dat er geen verkoop is op de markten.
| suriname herald | Door: Redactie