• dinsdag 07 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Landbouwers en huishoudens Brokopondo krijgen vergoeding na wateroverlast

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Albert Ramdin van Financiën en Planning ad-interim is samen met de presidentiële commissie Brokopondo mogelijkheden aan het bekijken om de landbouwers en huishoudens die slachtoffer zijn geworden van de overstroming eerder dit jaar te vergoeden. Sandino Ratling, voorzitter van de werkgroep Brokopondo, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de groep afgelopen vrijdag een meeting had met de bewindsman. 

Landbouwers van wie de arealen zijn vernietigd door het water en ook de huishoudens hebben lijsten ingediend. Er is aan Ramdin gevraagd of er per landbouwer door de overheid een bedrag van SRD 50.000 voor het bewerken van een hectare kan

worden vrijgemaakt. 

Het voorstel is al gedaan aan de minister en ook aan president Chan Santokhi. “We zitten al midden in de onderhandelingen en kijken hoe zaken vorm zullen krijgen. Het is de bedoeling dat het voorstel binnen twee weken geformaliseerd moet zijn,” zegt Ratling.

Bewoners van Brokopondo hebben eerder dit jaar tijdens de overstroming, door het spillen van het water uit het Afobaka stuwmeer door Staatsolie enorme schade geleden. Door het water zijn huizen en persoonlijke spullen van de bewoners vernietigd. Ook de landbouwers in het district hebben hun aanplant verloren. De woningen en de aanplanten stonden langer dan twee maanden onder water.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie