• zondag 19 May 2024

Mexico behaalt historische overwinning op USWNT tijdens Gold Cup

| dagblad suriname | Door: Redactie

In een baanbrekende wedstrijd voor het Mexicaanse nationale vrouwenvoetbalteam, zegevierde Mexico over de Amerikaanse vrouwen met een 2-0 overwinning tijdens de CONCACAF Women’s Gold Cup. Dit is slechts de tweede keer dat Mexico de VS heeft weten te verslaan, met doelpunten van Lizbeth Ovalle en Mayra Pelayo. De wedstrijd markeerde ook de eerste nederlaag van de VS onder interim-coach Twila Kilgore. Met deze overwinning eindigde Mexico bovenaan Groep A, terwijl de VS als tweede eindigde, waardoor beide teams doorgingen naar de knock-outfase.

De eerste goal werd gescoord door Ovalle in de 28ste minuut, wat het eerste doelpunt tegen de VS in

33 wedstrijden tegen een CONCACAF-tegenstander was. Pelayo verzegelde de overwinning met een afstandsschot in de blessuretijd, wat tot grote vreugde van de Mexicaanse spelers leidde. Ondanks de nederlaag benadrukte coach Kilgore dat alles nog steeds mogelijk is in het toernooi en dat haar team gemotiveerd zou blijven.

Deze wedstrijd maakt deel uit van de allereerste Women’s Gold Cup, opgezet om damesteams binnen de CONCACAF-regio meer competitieve matches te bieden. De hoop is dat de overwinning van Mexico niet eenmalig is en dat het nationale team zijn sterke prestaties kan voortzetten in de komende wedstrijden.