• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Man opgepakt die zoon van buurman omver rijdt met ATV

| dagblad suriname | Door: Redactie

De verdachte B.G. is maandagmiddag 27 november door de politie van Saramacca aangehouden, nadat hij zich met zijn raadsman had gemeld bij de politie.

Tegen de man was vrijdag 24 november aangifte gedaan op het politiebureau Calcutta, nadat hij de zoon van zijn buurman K.D. met een ATV omver had gereden. De zoon liep letsels op en werd enkele dagen ter verpleging in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. 

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat de twee buren B.G. en K.D. een slepende ruzie hebben omtrent een perceelkwestie, aangezien beiden aangeven het recht van grondhuur te hebben op het betreffende stuk

perceel. Zowel B.G. als K.D. beschikken over de nodige bescheiden, (vermoedelijk dubbele gronduitgifte) en op basis daarvan ontplooien beide buren activiteiten op het stuk land dat voor de nodige spanningen zorgde.

Aangezien B.G. de mening was toegedaan dat zijn buurman K.D. tijdens graafwerkzaamheden op bedoelde perceel schade had aangericht aan zijn aangelegde infrastructuur en landbouwgewassen, ging hij vrijdag met een ATV naar het perceel om poolshoogte nemen. Na het een en ander te hebben gefilmd, reed hij weg en reed daarbij met de ATV de zoon van de buurman omver.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte B.G. hangende het onderzoek na

overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld

| dagblad suriname | Door: Redactie