• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Deze biedronde is de derde in Suriname sinds 2020, na de Shallow Offshore Biedronde in 2020- 21 en de Demerara Biedronde in 2022-23

Geo Expo voorspelt grote belangstelling ondiepe offshore biedronde

| starnieuws | Door: Redactie

De tweede ondiepe offshore biedronde van Suriname staat op het punt aanzienlijke aandacht te trekken van de mondiale petroleumindustrie. De biedronde biedt lucratieve kansen in een gebied ingeklemd tussen twee grote olieprovincies, aldus Geo Expro – een geowetenschappelijk tijdschrift dat zich richt op de energiesector vanuit een ondergronds perspectief.

Geo Expro zei dat de biedronde 11 blokken omvat die een oppervlakte van 34.520 vierkante kilometer (km2) bestrijken in waterdieptes van 150 meter en minder, inclusief gebieden waar voorheen geen vergunning voor was verleend.

"Deze blokken liggen strategisch op het continentale plateau voor de kust, ten noorden van het Tambaredjo-veld en ten zuiden

en zuidoosten van recente ontdekkingen van lichte olie in het diepere water Guyana-Suriname Basin," zei Jonathan Leather van Geo Expro in een stuk van 27 februari. "Gezien de sterke belangstelling en succesvolle toekenningen in eerdere biedrondes aan bedrijven als TotalEnergies, Chevron, Shell en QatarEnergy, verwachten experts uit de industrie ook in deze tweede biedronde voor ondiep water aanzienlijke belangstelling en concurrentie."

Geo Expro zei dat het exploratiepotentieel in het ondiepe offshore-gebied van Suriname wordt onderstreept door de uitbreiding van de Campanian-Santonische distale plateau- en intra-helling-turbidietlagen van offshore-Guyana naar Suriname. Er zijn substantiële ontdekkingen gedaan door bedrijven als APA en TotalEnergies in

Blok 58, met het recente succes van de Roystonea-1-exploratieput in Blok 52, die eind 2023 door Petronas en ExxonMobil werd geboord, waardoor het gebied verder naar het oosten werd uitgebreid.

De dataroom voor de biedronde biedt een uitgebreid pakket, inclusief gegevens van 12 putten, 15.000 km aan bestaande 2D-seismische gegevens en 4.371 km2 aan 3D-seismische gegevens. Daarnaast is nieuw verworven multiclient 3D-seismische apparatuur beschikbaar voor verhuur, beheerd door een consortium bestaande uit BGP, CGG en TGS.

De blokken worden aangeboden op basis van een initiële verkenningsfase van drie jaar, met concurrerende 'minimumwerkprogramma'-voorwaarden en aanvullende biedbare componenten.

Deze biedronde is de derde in Suriname sinds 2020, na de Shallow Offshore Biedronde in 2020-21 en de Demerara Biedronde in 2022-23.

| starnieuws | Door: Redactie