• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GEERT WILDERS MAAKT ZICH OP OM NIEUWE PREMIER NEDERLAND TE ZIJN

| united news | Door: Redactie

Foto: PVV-leider Geert Wilders in een overwinningsroes.

PVV-leider Geert Wilders blijft vastberaden in zijn streven om premier van Nederland te worden.

“Vandaag, morgen of overmorgen, de PVV zal Nederland mee gaan besturen en ik zal premier van dit mooie land worden.” Wilders reageerde ook scherp op de uitspraak van VVD-leider Dilan Yesilgöz dat haar partij niet in een kabinet wil stappen.

Yesilgöz kondigde op vrijdag aan dat haar VVD de komende periode niet zal regeren. Hierdoor lijkt een meerderheidskabinet met de PVV, de grote winnaar van de verkiezingen, onmogelijk. De VVD wil echter wel een ‘centrumrechts’ kabinet gedogen, maar dat heeft niet de

voorkeur van PVV-leider Wilders. Het blijft onduidelijk of het Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt met de PVV in een kabinet wil stappen.

“Ze dachten jarenlang de PVV-politiek te kunnen marginaliseren,” laat Wilders weten. “Rutte beloofde ‘mijn partijtje tot de laatste zetel af te breken’. Kaag beet me toe: ‘Gelukkig zal u dalen in de peilingen’. Maar ze vergaten dat ik altijd doorga, nooit opgeef en tegenslagen me alleen maar sterker maken.”

Over de verkiezingsuitslag meldt Wilders: “Zo veel mensen hebben de PVV in hun hart gesloten. En ik hen. Allemaal. Maar nog steeds snappen sommige politici het niet. Gaat de politieke

trukendoos weer open.” Wilders stelt dat als de PVV wordt buitengesloten, zijn partij “alleen maar groter en groter zal worden”. Hij belooft ook te “blijven matigen” en er “voor iedereen te zijn”. “Vandaag, morgen of overmorgen, de PVV zal Nederland mee gaan besturen en ik zal premier van dit mooie land worden.”

Ondertussen uiten steeds meer VVD’ers in het land hun ongenoegen over het besluit van Yesilgöz om niet in een nieuw kabinet te stappen. Afzwaaiend VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden wil bijvoorbeeld een ledenraadpleging over de positie van de VVD in de formatie. Zijn voorstel geniet veel steun binnen bepaalde takken van de partij. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas reageerde ook boos op Yesilgöz. “Volgens mij gaat het om de mensen en de kiezers die wat willen,” zei ze. “Ik vind het raar. Nederland wil dat wij bij elkaar gaan zitten. Een verliezende partij kan er óók bij horen.”

UNITEDNEWS

 

 

| united news | Door: Redactie