Frans-Guyana stopt met veerverbinding St.Laurent-Albina
| starnieuws | Door: Redactie
Assembleelid Ronny Aloema (VHP) is bezorgd over wat er na 31 december zal gebeuren wanneer de exploitatie van de veerboot tussen Albina en St.Laurent uit de vaart wordt gehaald. De Franse prefect heeft formeel
Nu de Franse overheid stopt met de oversteek, is de Collectivité Territoriale de Guyane (CTG) verantwoordelijk voor de oversteek, zegt Aloema in gesprek met Starnieuws. Sinds 1994 verzorgt Le Gabrielle de verbinding tussen Saint-Laurent en Albina via een overeenkomst tussen de Staat en de Territoriale Autoriteit. De veerboot werd door Frans-Guyana gratis ter beschikking gesteld voor passagiers, voertuigen en vracht.
De prefect van Guyana, Antoine Poussier, stelt in de circulaire dat “de exploitatie
Vanaf 1 januari zal CTG zijn projecten moeten toelichten. "Hoe gaat het vanaf 1 januari georganiseerd worden om de internationale verbinding met het westen van Guyana te waarborgen? Gaan we richting verder isolement? Zullen de economische modellen die rond dit verband zijn opgebouwd, instorten? Wat zijn duidelijk de kortetermijndeadlines?Zal de Gabrielle de dienst nog steeds gaan leveren, maar onder de verantwoordelijkheid van de CTG, en hoe zit het met de prognoses voor de ingebruikname van de Malani?", allemaal vragen waarmee Aloema zit.
Op 6 december zal in Paramaribo de ‘Rivierraad’ worden gehouden, die besluitvormers van elke kant van de rivier samenbrengt. Le Malani zal onder meer op de agenda staan. "Maar de vraag is wat zullen zij kunnen beslissen?" De reeks mislukkingen over het Malani-dossier blijven zich opstapelen. Het begint volgens de volksvertegenwoordiger op een schandaal te lijken. "Er lijkt een ouderwetse geur van amateurisme rond dit dossier te zweven". Aloema verwacht dat alle betrokkenen zo snel mogelijk een oplossing vinden voor dit vraagstuk, anders zijn de gevolgen niet te overzien.
| starnieuws | Door: Redactie