• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“Een eenvoudige slipper kopen is tegenwoordig een luxe”

| dagblad suriname | Door: Redactie

“Een eenvoudige slipper kopen is tegenwoordig een luxe geworden”, zegt David. Hij zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij na lange tijd weer een nieuwe slipper voor zichzelf moest kopen, omdat de oude die hij had door het lopen in de vele waterplassen door de regen van de afgelopen dagen los is geraakt.

“Dus uiteindelijk moest ik een nieuwe kopen, want met een schoen overal gaan is ook niet geschikt. Maar, ik schrok toen ik zag dat eenvoudige slippers in schoenenwinkels al vanaf SRD 300 werden verkocht. Maar een goede slipper, die ik nog vier jaar terug kocht voor

SRD 100, is nu tussen de SRD 800 en SRD 1.100. Met mijn salaris van SRD 8.000 was het echt goed nadenken alvorens ik het kocht”, zegt David. 

Hij zegt ook te hopen dat dat zijn werkschoenen voorlopig nog meegaan want de prijzen die hij daarvan heeft gezien zijn “om een hartaanval van te krijgen”.

Fiona, die een patta voor haar dochter was gaan kopen, zegt dat ook zij schrok van de prijzen in bepaalde winkels. Maar, wat volgens haar wel leuk is, is dat er kortingsacties zijn en ook nog de buy one get one free actie. Dus kocht zij gelijk

één voor haar dochter en ook één als kado voor haar moeder.

“Het is leuk wanneer zulke acties er zijn want dan krijg je toch iets meer voor je geld. Ik heb zo mijn moeder en mijn dochter blij kunnen maken. Maar men moet echt iets doen aan die prijzen, want veel mensen kunnen het zich niet permitteren. Ik zie soms mensen met schoenen over straat die helemaal versleten zijn. Dan heb je soms ook pech dat die duur gekochte schoenen zo nep zijn, dat ze binnen een week losraken. Zo worden we extra gedupeerd”, geeft Fiona aan.

TM

| dagblad suriname | Door: Redactie