• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

De Spaanse WK-winnende spelers melden zich voor training onder bedreiging van sancties

| dagblad suriname | Door: Redactie

Enkele rebellerende spelers van het Spaanse nationale damesvoetbalteam, die gedreigd hadden het team te boycotten om seksisme en genderongelijkheid aan te kaarten, meldden zich dinsdag voor training, ondanks de dreiging van sancties.

Misa Rodriguez, Olga Carmona, Oihane Hernandez, Eva Navarro en Tere Abelleira hadden eerder aangekondigd niet te zullen spelen totdat verdere veranderingen werden doorgevoerd bij de Spaanse voetbalbond (RFEF). Ze werden echter opgenomen in de selectie voor een Nations League-wedstrijd tegen Zweden.

De RFEF dreigde de spelers te straffen met boetes tot 30.000 euro en schorsingen van hun federatielicentie voor twee tot vijftien jaar als ze weigerden te spelen. Het lijkt

erop dat de meeste spelers zich hebben gemeld vanwege deze dreiging.

Jenni Hermoso, die eerder centraal stond in het schandaal, beschuldigde de RFEF van het proberen te verdelen en manipuleren van de spelers door hen te bedreigen met juridische en economische gevolgen als ze niet zouden spelen.

Ondanks deze situatie werden 15 van de 23 speelsters opgenomen in de selectie van de nieuwe coach Montse Tome, terwijl Hermoso niet op de lijst stond. Hermoso bood haar steun aan haar teamgenoten aan en uitte kritiek op de beslissingen van de RFEF.

Victor Francos, het hoofd van het nationale sportagentschap, benadrukte dat de regering de

sancties zal toepassen zoals vastgelegd in de wet als de spelers niet komen opdagen voor wedstrijden.

| dagblad suriname | Door: Redactie