• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CHAOS ROND GESLOTEN BRUG SARAMACCA DOORSTEEK

| united news | Door: Redactie

Foto: Werkzaamheden worden verricht aan de Van ‘t Hogerhuysstraat nabij de Saramacca Doorsteekbrug.

De Saramacca Doorsteekbrug is sinds gisteren, woensdag, voor ongeveer een jaar afgesloten voor alle verkeer.

Reeds op de eerste dag van de sluiting was er sprake van chaos op de Van ‘t Hogerhuysstraat. Lange files zorgden voor irritatie bij automobilisten. Dit terwijl deze belangrijke verkeersader dagelijks kampt met enorme verkeersopstoppingen. Via de sociale media heeft men zich massaal uitgesproken over de ontstane wanorde. Gevreesd wordt dat de chaos zal aanhouden totdat de brug weer opengesteld wordt.

De brug is toe aan vervanging, er zal een nieuwe constructie met zes rijstroken

gebouwd worden. De nieuwe brug zal een totale breedte hebben van circa 27 meter, tegenover de huidige brug van circa 17 meter.

Het project maakt deel uit van het verbeteren van de infrastructuur rondom de Dr. Jules Sedney Haven om de concurrentiepositie van Suriname te versterken. Het project ‘Verbetering wegennetwerk nabij de Haven van Paramaribo’ is hier onderdeel van en is nader opgedeeld in drie deelprojecten.

Het verkeer wordt omgeleid via de Beekhuizenbrug en de Saronbrug. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst in de omgeving van de Zwartenhovenbrugstraat/ Molenpad/ Van ‘t Hogerhuysstraat, de rotonde Poelepantje, Latour, Latour-MLK weg en de J.A. Wijdenboschbrug vanuit Commewijne.

Het kruispunt met de Slangenhoutstraat is heringericht met fysieke afbakeningen om het omgeleide verkeer vlotter te laten bewegen.

UNITEDNEWS

 

 

| united news | Door: Redactie