• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brugafsluiting Van ’t Hogerhuysstraat leidt tot verkeerschaos en oproep tot aanpassing werktijden

| dagblad suriname | Door: Redactie

Met de recente sluiting van de brug in de Van ’t Hogerhuysstraat over het Saramaccakanaal vanaf 28 februari ervaren bewoners en forenzen die vanuit het zuiden naar Paramaribo reizen dagelijks ernstige verkeersopstoppingen. Deze situatie is aanzienlijk verslechterd nu de nieuw te bouwen brug, waarvan de bouw naar verwachting een jaar in beslag zal nemen, de hoofdoorzaak is van lange files en verkeerschaos.

De impact van de sluiting is voelbaar voor velen die dagelijks naar hun werk in Paramaribo pendelen. Een lokale burger uitte zijn frustratie over de situatie tegenover Dagblad Suriname: “De files zijn nu abnormaal langer dan voorheen. Ik zit

soms 2 tot 3 uur vast in het verkeer op de Indira Gandhiweg richting Paramaribo. Dit is een onhoudbare situatie die directe actie vereist.”

Om de verkeersdrukte en de bijkomende uitdagingen voor de werkende bevolking aan te pakken, doet een burger een voorstel om de werkroosters van ambtenaren die in Paramaribo werken tijdelijk aan te passen. Het idee is om deze ambtenaren voortaan van 09:00 uur tot 15:00 of 17:00 uur te laten werken, in plaats van de gebruikelijke werktijden van 07:00 tot 15:00 uur. De hoop is, dat door het aanpassen van de werktijden de spitsuren vermeden kunnen worden, waardoor

de verkeersdruk vermindert.

Voor de effectieve implementatie van deze oplossing is samenwerking vereist. “In samenspraak met de vakbonden, het bedrijfsleven en andere organisaties moeten we allemaal betrokken worden bij dit proces. Dit is een collectieve uitdaging die een gezamenlijke inspanning vereist”, aldus de burger tegenover Dagblad Suriname. 

De sluiting van de brug en de voorgestelde aanpassingen in werkroosters benadrukken de noodzaak voor snelle en effectieve oplossingen voor verkeersmanagement in de regio. Met de hoop dat dit voorstel gerealiseerd kan worden, kijken de burgers uit naar verlichting van de huidige verkeersellende en een betere toekomstige mobiliteit binnen de stad Paramaribo.

| dagblad suriname | Door: Redactie