• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bewaker aangehouden ter zake oplichting

| KPS | Door: Redactie

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft op donderdag 16 mei 2024 de bewaker S.D. (43) op zijn werkplek aan de Tamarindestraat ter zake oplichting aangehouden.

Tegen de bewaker S.D. was in de avond van donderdag 21 maart 2024 aangifte van oplichting gedaan door ene G.K. op voormelde politiebureau. Naar zeggen van de aangever kwam S.D. op vrijdag 13 oktober 2023 zijn bettingshop aan de Wellingtonstraat binnen om te gokken. Nadat hij een groot geldbedrag in Surinaamse Dollars had vergokt, gaf S.D. aan geen Surinaamse Dollars meer bij zich te hebben, maar wel Amerikaanse Dollars. Op een bepaald moment

haalde de gokker een bundel Amerikaanse Dollars tevoorschijn en vroeg de aangever om door te gaan met het gokken. De man bleef echter verliezen en het totale bedrag was inmiddels hoog opgelopen, waardoor de aangever erop aandrong dat S.D. onmiddellijk moest stoppen met gokken. Daarbij beloofde S.D. dat hij de Amerikaanse Dollars zou wisselen en de schuld in Surinaamse Dollars zou betalen, maar hield zich niet aan zijn woord.Ondanks meerdere telefoontjes van de aangever, bleef S.D. uitstellen en gaf steeds aan eind van de maand te zullen betalen, wat ook maar niet geschiedde.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar

het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte S.D. ter zake oplichting door de politie in verzekering gesteld.

| KPS | Door: Redactie