• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ANALISTEN VERWACHTEN DAT OLIEPRIJZEN DIT JAAR DICHTBIJ $80 ZULLEN BLIJVEN

| united news | Door: Redactie

Bron: OilPrice.com

Ondanks de conflicten in het Midden-Oosten wordt verwacht dat voldoende aanbod en ononderbroken oliehandelsstromen de olieprijzen dit jaar dichtbij de drempel van $80 per vat zullen houden, bleek uit de maandelijkse Reuters-enquête onder analisten op donderdag.

Voor de vierde achtereenvolgende maand blijven meer dan drie dozijn analisten en economen hun voorspelling voor de gemiddelde prijs van de twee meest verhandelde benchmarks, Brent en WTI, licht naar beneden bijstellen, zo bleek uit de Reuters-peiling.

Volgens de experts zal de prijs van Brent Crude dit jaar gemiddeld $81,13 per vat bedragen, een lichte verlaging ten opzichte van het gemiddelde consensus van $81,44 per

vat in de peiling van januari.

Voor WTI Crude verwachten de ondervraagde analisten een gemiddelde prijs van $76,54 per vat in 2024, een daling ten opzichte van de $77,26 per vat die verwacht werd in de peiling van vorige maand.

Aan het begin van donderdag stonden beide benchmarks op het punt om voor de tweede opeenvolgende maand winst te boeken na een periode van verliezen vorig jaar, waarbij handelaren een verlenging van de productieverlagingen door OPEC+ verwachtten.

Een verlenging zou bijdragen aan de perceptie van een krappe oliemarkt die de olieprijzen voor het grootste deel van de afgelopen twee maanden hoog heeft gehouden.

Om

7:45 uur EST op donderdag stonden de Brent-prijzen lichtjes lager met 0,13% op $83,62, terwijl de Amerikaanse benchmark, WTI Crude, 0,17% hoger werd verhandeld op $78,65.

Eerder deze week verhoogde Goldman Sachs zijn voorspelling voor de piekprijzen van Brent Crude in de zomer naar $87 per vat, een stijging van $2 ten opzichte van eerdere verwachtingen, vanwege sneller dan verwachte dalingen in de landinventaris als gevolg van verstoringen in het zeevervoer door de Rode Zee crisis.

Volgens Goldman zullen de Brent-prijzen naar verwachting op korte termijn blijven schommelen tussen $70 en $90 per vat, te midden van een bescheiden geopolitieke premie door de oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten.

De Wall Street-bank verwacht dat de OPEC+ alliantie begin maart zal besluiten om de productieverlagingen van het eerste kwartaal te verlengen tot het tweede kwartaal, en pas geleidelijk de aanbodverminderingen in het derde kwartaal van dit jaar zal afbouwen.

GEO|ECONOMIE

 

| united news | Door: Redactie