• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Amoksi in Oostenrijk voor 91 ste Algemene Interpol vergadering

| ABCSuriname | Door: Redactie

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie vertoeft momenteel in Oostenrijk voor het bijwonen van de 91 ste Algemene vergadering van de Interpol welke gehouden wordt van 28 nov t/m 1 december 2023. Op de eerste dag van de vergadering is er een bilateraal overleg geweest met de minister van Justitie van Curaçao, Shalten Hato.

Deze ontmoeting is het vervolg van het justitiële overleg tussen de ministers van justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en Suriname, welke in augustus 2023 in Paramaribo werd gehouden. Minister Amoksi en minister Hato hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om verder in te gaan op

zaken die besproken zijn tijdens de eerdere ontmoeting.

Er werd hierbij benadrukt dat de samenwerking op het gebied van criminaliteit en drugsbestrijding van eminent belang is. Verder hebben de ministers gesproken over uitwisselingsprogramma’s voor de politie en de aanpak van de problematiek van illegale vuurwapens. Amoksi heeft verder ook nog een onderhoud gehad met de Duitse delegatie aanwezig op de Interpol vergadering. Met de Duitsers is afgesproken om de samenwerking tussen de beide landen vorm te geven.

Verder staat op programma een ontmoeting met de Amerikaanse delegatie, een vertegenwoordiger van Caricom Implementation Agency for Crime and Security ( IMPACS) en de minister

van Binnenlandse zaken van Oostenrijk. Op vrijdag 1 december zal minister Amoksi een bezoek brengen aan het Hoofdkwartier van de United Nations Office on Drugs and Crime( UNODC). Tijdens dit bezoek zal onder andere gesproken worden over het anti corruptie vraagstuk, vuurwapens kwesties en het haven beveiliging programma.

| ABCSuriname | Door: Redactie