• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VERZOEK VOORLOPIGE INVRIJHEIDSSTELLING ‘SAYA‘ AFGEWEZEN

| dagblad de west | Door: Redactie

De advocaat van de aangehouden ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon, heeft gisteren na de eerste rechtszitting verklaard, dat de rechters niet akkoord zijn  gegaan met het verzoek de ondernemer voorlopig in vrijheid te stellen. Volgens de advocaat heeft de verdachte gezondheidsklachten en zou hij de rechter hiervan op de hoogte hebben gesteld.

De advocaat gaf te kennen dat de verdachte nierproblemen heeft en hierdoor bloed plast. Hij zei verder geen ernstige bezwaren te zien de verdachte op vrije voeten te stellen, die onder andere wordt beschuldigd van het ontduiken van belasting.

Volgens de advocaat vindt er dagelijks onderfacturering plaats op de haven, en

kent de belasting haar eigen wetten die hierop van toepassing zijn.

Het valt volgens de advocaat allemaal onder de scheepvaartwet en de wet inzake invoerrechten. Hij is verder de mening toegedaan dat de hele zaak te maken heeft met misbruik van instituten, om zo mensen strafrechtelijk te vervolgen. De ondernemer staat samen met douaniers, R.G. en J.C. terecht voor deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en het bewegen van de staat tot afgifte.

De douanier J.C is voorlopig in vrijheid gesteld. Volgens de rechter zijn er ernstige bezwaren de overige twee verdachten nog aan te houden. Er zullen tijdens de volgende zitting op 13 januari twee getuigen worden gehoord. Echter is er volgens de advocaat van de ondernemer geen bewijs van deelname aan  de eerder aangehaalde activiteiten.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie