• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Venezuela verwerpt diefstal van EMTRASUR Boeing 747

| dagblad suriname | Door: Redactie

De Bolivariaanse Republiek Venezuela heeft de diefstal van een Boeing 747-300, toebehorend aan de Southern Aerocargo Transport Company (EMTRASUR), een dochtermaatschappij van CONVIASA, krachtig veroordeeld. Dit incident vond plaats nadat de Argentijnse regering onder president Javier Milei de Verenigde Staten toestemming had gegeven het vliegtuig in beslag te nemen en naar Miami over te vliegen, een actie die in strijd is met internationale luchtvaartregelgeving.

De Venezolaanse regering beschouwt dit als een flagrante schending van burgerrechten en een bedreiging voor de veiligheid in de burgerluchtvaartsector. Deze gebeurtenis wordt gezien als een voortzetting van de reeks agressies door de VS tegen Venezuela, waaronder

eerdere inbeslagnames en meer dan 930 illegale sancties.

In reactie hierop belooft Venezuela een krachtige en proportionele reactie binnen het internationaal recht en de diplomatie, om gerechtigheid te bewerkstelligen en het vliegtuig aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. De situatie is ook bij de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) aangekaart wegens ernstige schendingen van internationale luchtvaartregels door de VS en Argentinië.

Venezuela benadrukt zijn vastberadenheid om onafhankelijkheid en voorspoed na te streven, ondanks externe druk en interventies.

| dagblad suriname | Door: Redactie