• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vakbeweging en regering bereiken geen overeenstemming

| starnieuws | Door: Redactie

Ravaksur, onderwijs-, veiligheids- en gezondheidsbonden en de regering hebben vanmiddag geen overeenstemming bereikt. De standpunten liggen ver uit elkaar. Verwacht werd dat de knoop zou worden doorgehakt, maar de vakbeweging is helemaal niet tevreden met wat de regering op tafel legt. Afgesproken is dat volgende week donderdag verder wordt gesproken.

Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO),

zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de regering voor dit jaar geen extra koopkrachtversterking wil geven. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft uitgelegd dat er geen ruimte daarvoor is. De vakbeweging wil voor de maanden oktober, november en december SRD 2.500 aan koopkrachtversterking erbij. Het bedrag van SRD 2.500 moet worden opgevoerd naar SRD 5.000 omdat diverse verhogingen zijn doorgevoerd door de regering.

De cluster van ministers heeft aangegeven dat voor volgend jaar 8% verhoging kan worden gegeven. De SRD 2.500 wordt dan opgenomen in het salaris. De vakbeweging vindt 8% te weinig. Alle deelnemende bonden staan op één lijn wat de eisen betreft. Ook over het optrekken van de belastingvrije grens van SRD 7.500 en de verruiming van de belastingschijven is er nog geen overeenstemming. 

Miskin merkt op dat de CLO ook nog tegoeden heeft bij de regering. Morgen is er een apart gesprek met de cluster en het bestuur van de CLO over deze kwestie.

| starnieuws | Door: Redactie