• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NDP-PARLEMENTARIËR BOUVA MET VEROORDEELDE PIET WORTEL GESPOT

| snc.com | Door: Redactie

De veroordeelde drugsdealer Piet Wortel die vanochtend door de Nederlandse politie is aangehouden in een woning te Almere, werd onlangs ook waargenomen tijdens een concert van een reggae-artiest. In het filmpje is duidelijk te zien, dat Wortel tussen de enthousiaste massa staat en naast hem de NDP-parlementariër Melvin Bouva. De twee zijn op het ‘filmpje’ al proostend en dansend te zien. De opname is in augustus/september van dit jaar gemaakt, en wordt nu in rap tempo verspreid op sociale media.

Verdachte

Wortel werd vanochtend in Nederland wederom aangehouden, omdat hij verdacht wordt door justitie van betrokkenheid bij twee liquidaties in 2019 in

Amsterdam en op Curaçao. Hierbij werden de oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) en Genciël Feller (23) doodgeschoten. Wortel wordt ook verdacht van grootschalige handel in cocaïne.

LEES OOk: Hoe kon voortvluchtige Piet Wortel vrij in Suriname leven?

De politie heeft op zeker zeven verschillende locaties invallen gedaan. Dat gebeurde in woningen, een hotelkamer en bij bedrijven in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Diemen. De politie zocht onder andere naar gegevensdragers en de administratie. Wor-tel is ingesloten voor verhoor en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Zijn advocaat Adam Doesburg, geeft tegenover Crimesite, geen commentaar.

Veroordeeld tot zeven jaar

De gezochte drugshandelaar Wortel werd in maart dit jaar bij een paspoortcontrole aangehouden op Aruba. Hij werd vervolgens aan Nederland uitgeleverd, vanwege een eerdere veroordeling. Wortel werd in maart 2014 veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Hij werd toen schuldig bevonden aan het leiding geven aan een internationale criminele organisatie die in cocaïne handelde. Het Openbaar Ministerie had 9 jaar cel geëist.

Gerechtshof

Na uitzitten van een straf voor het leiden van een criminele organisatie die in cocaïne handelde, werd hij in april 2016 op vrije voeten gesteld door het gerechtshof in Den Haag. Eén van de voorwaarden hierbij was, dat hij zich beschikbaar moest houden voor justitie. Hij mocht wel naar het buitenland reizen en daar verblijven. Hij had een bij justitie bekend adres in Almere, waarop hij bereikbaar was. Hij heeft zich na zijn vrijlating ook meermalen op verzoek van justitie gemeld. Dat waren toentertijd gevallen waarbij hij als getuige op moest treden. Wortel bezit de Nederlandse nationaliteit. Hij had vorig jaar de Surinaamse nationaliteit aangevraagd, maar heeft deze niet gekregen.

Opsporing

Wortel werd onder meer beschouwd als opdrachtgever van transporten waarin tonnen aan cocaïne Europa werden ingevoerd, onder meer via de haven van Antwerpen. Zo werd hij genoemd als één van de verzenders van de partij van 4200 kilo cocaïne die in april 2020 werd onderschept in een loods nabij de haven van Antwerpen.

Vermoord

Het Parool schreef eerder dat in het criminele milieu in 2019 het verhaal ging dat twee in september van dat jaar geliquideerde Amsterdamse criminelen waren vermoord, omdat ze samen met anderen een partij van 400 kilo cocaïne hadden gestolen van de organisatie van W. Het ging om Genciël ‘Genna’ Feller, die op 2 september 2019 op Curaçao werd doodgeschoten, en ex-profvoetballer Kelvin Maynard, die twee weken later in Amsterdam-Zuidoost werd vermoord.

Bron: Crimesite.nl


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie