• donderdag 20 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Twee verkeersdoden in twee dagen

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — De verkeersbarometer van 2024 is gestegen naar negen, nadat zowel maandag als dinsdag er doden vielen in het verkeer. In het ene geval betrof het een eenzijdig verkeersongeval te Blauwgrond, in het andere ging het om een aanrijding tussen een motorfiets en bromfiets te Flora B.

De dertigjarige M.A. was volgens de politie van Geyersvlijt dinsdagochtend vrijwel op slag dood nadat hij in de flauwe bocht van de Constant Vredestraat ter hoogte van het SWM-kantoor te Blauwgrond vermoedelijk vanwege zijn hoge snelheid de controle over het stuur verloor. Hij botste daarbij tegen een stilstaand voertuig aan met het noodlottige

gevolg.

Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen. M.A. bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De schade aan het voertuig is aanzienlijk. De wagen zal worden herkeurd door de politie. Het verdere onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van Paramaribo.

Dodelijke aanrijding

De 31-jarige motorfietser R.P. overleefde maandag een aanrijding met een bromfietser aan de Leo Eliazerstraat niet. De man stierf onderweg naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De zestienjarige bromfietser ligt ter verpleging in de instelling.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie van Flora is komen vast te staan

dat de motorfietser kwam vanuit de richting van de Tapoeripastraat. Hij reed in de richting van de Coesewijnestraat. De zestienjarige bromfietser reed in tegenovergestelde richting.

Op een bepaald moment belandde R.P. vermoedelijk op de rijhelft van zijn tegenligger en knalde daarbij met vrij hoge snelheid tegen de bromfietser aan. Beide mannen werden zwaargewond met de ambulance afgevoerd, maar de motorfietser liet onderweg het leven. Op het ontzielde lichaam zal sectie worden verricht.

Zowel de bromfiets als motorfiets is door de politie in beslag genomen om te worden herkeurd. De Verkeersunit van Paramaribo onderzoekt de aanrijding verder.

| de ware tijd | Door: Redactie