• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Succesvolle food handlers training voor micro-ondernemer met beperking

| ABCSuriname | Door: Redactie

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), heeft met succes een driedaagse food handlers trianing verzorgd aan Gerjen Asidan, een micro-ondernemer met een visuelebeperking die eveneens in aanmerking is gekomen voor incentives zoals een gascomfort, digitale weegschaal en een freezer. Dit gebeuren is onderdeel van het UNDP project: “Werkgelegenheid en micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking”, dat de SPWE uitvoerd in samenwerking met the United Nations Development Programme (UNDP).

De food handlers trianing is verzorgd op 12, 14 en 15 februari onder leiding van Susan Lionaar van OrMiC NV. Op de laatste trainingsdag heeft Asidan haar certificaat ontvangen. Vanuit de

leiding van de SPWE wordt alles aangedaan om steeds meer personen met een beperking te stimuleren om te ondernemen.

Asidan is ondanks haar beperking een vooruitstrevende vrouw. Zij heeft voorheen ook een Basis ICT training gevolgd bij de Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname en blijft zich verder ontwikkelen. In de periode van de COVID-19 Pandemie in Suriname is zij begonnen met het produceren van marinade en geniet de nodige ondersteuning van haar familie. Als micro-ondernemer met een beperking produceert zij marinade in flessen van1 liter en 1/3 liter. Zij heeft een pro-actieve instelling en neemt adviezen die zij van

overheidswege krijgt ter harte. Dit stelt haar ook in staat om zo min mogelijk belemmeringen te ondervinden in haar business.

Voorlopig werkt zij van huisuit maar het is wel haar wens om een betere en eigen productieruimte te hebben. Asidan is de SPWE zeer erkentelijk voor de training die voor haar van meerwaarde is als het gaat om voedselveilig produceren. De SPWE is blij met dit project en blijft zich inzetten om personen met een beperking te stimuleren tot het ondernemen zodat zij steeds meer in staat zullen zijn in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

| ABCSuriname | Door: Redactie