• woensdag 21 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Somohardjo wil in 2025 regering met 2/3 meerderheid

| starnieuws | Door: Redactie

PL belegde zondag een structurenvergadering in Meerzorg, district Commewijne. De partij is optimistisch over het resultaat dat samen met ABOP zal worden bereikt in 2025.

Als het aan Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) ligt moet na de verkiezing van mei 2025 een regeercoalitie komen met twee derde meerderheid. Hij is ervan overtuigd dat de ABOP en de
PL groots zullen binnenkomen. De politicus zei op een ressortvergadering zondag in Meerzorg, Commewijne, dat er een sterk parlement moet komen waarbij niet de minister het beleid bepaalt. Immers, het is het volk dat zijn vertegenwoordigers kiest.

Somohardjo toonde zich ingenomen met de opkomst op de vergadering en benadrukte de heroverde positie van de PL. Hij is eenieder die weer terug is gekeerd naar de PL, zeer dankbaar. Als wijze les gaf hij mee om dankbaar te zijn aan degene die je hebben geholpen, en “no spit ini a preti uit san yu bin nyan”.

De PL is geen seizoenspartij.

Ze is een partij die dag en nacht werkt voor het volk, stelde ondervoorzitter Bronto Somohardjo die tevens minister van Binnenlandse Zaken is. Volgens hem is de PL de enige partij die sociaal is. Het bewijs hiervan zijn de bejaardentehuizen die de partij bezit, de studentenflats die de PL als enige partij heeft neergezet, de organisatie van de Bigi Sma Dey en de jaarlijkse kinderdagviering. 

Somohardjo junior zegt dat bij de komende verkiezingen twee modewoorden centraal zullen staan bij de PL, namelijk sociaal en verjonging. De partij is de sociale kracht en zal de komende verkiezingen vriend en vijand verrassen door Ze is een partij die dag en nacht werkt voor het volk, stelde ondervoorzitter Bronto Somohardjo die tevens minister van Binnenlandse Zaken is. Volgens hem is de PL de enige partij die sociaal is. Het bewijs hiervan zijn de bejaardentehuizen die de partij bezit, de studentenflats die de PL als enige partij heeft neergezet, de organisatie van de Bigi Sma Dey en de jaarlijkse kinderdagviering. 

Somohardjo junior zegt dat bij de komende verkiezingen twee modewoorden centraal zullen staan bij de PL, namelijk sociaal en verjonging. De partij is de sociale kracht en zal de komende verkiezingen vriend en vijand verrassen doorverjonging binnen de structuren door te voeren. Somohardjo waarschuwde dat "nu 15 maanden voor de verkiezingen partijen huis aan huis zullen komen en zullen prediken over 'sociaal en verjonging', maar feit is, dat alleen de PL als partij sociaal is en aan verjonging doet". Hij verzekert de samenleving nu al dat de kandidatenlijst van de PL, één gaat zijn waarbij jong Suriname hun vingers gaan aflikken. “De PL gaat met ABOP de mooiste kandidatenlijst hebben.”

De partijraadsvoorzitter tevens minister van Transport, Communicatie en Toerisme Uraiqit Ramsaran, merkte op dat politiek Commewijne bekend staat als het district waar de PL altijd sterk verjonging binnen de structuren door te voeren. Somohardjo waarschuwde dat "nu 15 maanden voor de verkiezingen partijen huis aan huis zullen komen en zullen prediken over 'sociaal en verjonging', maar feit is, dat alleen de PL als partij sociaal is en aan verjonging doet". Hij verzekert de samenleving nu al dat de kandidatenlijst van de PL, één gaat zijn waarbij jong Suriname hun vingers gaan aflikken. “De PL gaat met ABOP de mooiste kandidatenlijst hebben.”

De partijraadsvoorzitter tevens minister van Transport, Communicatie en Toerisme Uraiqit Ramsaran, merkte op dat politiek Commewijne bekend staat als het district waar de PL altijd sterkis geweest. De PL was altijd goed geweest voor 2 zetels in Commewijne. Echter bij de afgelopen verkiezingen had de partij bijna alle zetels verloren, maar door de samenwerking met de ABOP, heeft de PL uiteindelijk 1 zetel kunnen behouden. Volgens Ramsaran hebben velen tijdens de afgelopen verkiezingen anders gestemd, doordat ze zijn misleid en verleid.

Ondervoorzitter van de partijraad Nasier Eskak benadrukte onder andere het belang van de goede samenwerking met de ABOP. Hij riep de achterban ook op hard zijn best te doen om in 2025 goede resultaten neer te zetten in het district. Hij prees ook de is geweest. De PL was altijd goed geweest voor 2 zetels in Commewijne. Echter bij de afgelopen verkiezingen had de partij bijna alle zetels verloren, maar door de samenwerking met de ABOP, heeft de PL uiteindelijk 1 zetel kunnen behouden. Volgens Ramsaran hebben velen tijdens de afgelopen verkiezingen anders gestemd, doordat ze zijn misleid en verleid.

Ondervoorzitter van de partijraad Nasier Eskak benadrukte onder andere het belang van de goede samenwerking met de ABOP. Hij riep de achterban ook op hard zijn best te doen om in 2025 goede resultaten neer te zetten in het district. Hij prees ook deverjonging die is ingezet in de partij.Assembleelid Evert Karto uit Commewijne gaf terugblikkend aan dat hij nog niet tevreden is over de bereikte resultaten. Er is nog veel werk, voordat er daadwerkelijke ontwikkeling komt in Commewijne. Daarom is zijn oproep naar de samenleving, meer nog die van Commewijne om samen te bundelen, de PL te ondersteunen en een kans te geven.

verjonging die is ingezet in de partij.Assembleelid Evert Karto uit Commewijne gaf terugblikkend aan dat hij nog niet tevreden is over de bereikte resultaten. Er is nog veel werk, voordat er daadwerkelijke ontwikkeling komt in Commewijne. Daarom is zijn oproep naar de samenleving, meer nog die van Commewijne om samen te bundelen, de PL te ondersteunen en een kans te geven.

| starnieuws | Door: Redactie