• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi op Celac-top: Ideologische verschillen opzij zetten

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft het belang van een gedeelde visie en eenheid binnen de regio om gezamenlijke uitdagingen aan te pakken, benadrukt tijdens de 8e Summit van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC). Hij heeft gepleit voor het opzij zetten van ideologische verschillen en het streven naar een gezamenlijke aanpak voor de toekomst.

Santokhi heeft opgeroepen tot het versterken van allianties en het overstijgen van nationale belangen om te pleiten voor een welvarende en gelijkwaardige regio.

Hij benadrukte de noodzaak van technische samenwerking, intraregionale handel en zakelijke kansen, evenals het belang van integratiemechanismen, stabiliteit, veiligheid en duurzame

ontwikkeling binnen de regio.

Deze collectieve inspanningen zijn volgens hem essentieel voor een succesvolle en duurzame groei en samenwerking tussen de staten.

De veiligheid en vreedzaamheid van de regio zijn niet gevrijwaard van mondiale uitdagingen zoals georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en politieke instabiliteit, merkte het staatshoofd op.

Hij riep op tot waakzaamheid en samenwerking om de ontwikkelingsagenda van de gemeenschap te beschermen. De bezorgdheid over de openbare veiligheid en humanitaire situatie in Haïti benadrukt volgens Santokhi de noodzaak van collectieve inspanningen om vrede en veiligheid te waarborgen.

De CELAC-top is vrijdag gehouden in Sandals Resort op Saint Vincent and the Grenadines.

| starnieuws | Door: Redactie