• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi in New York voor VN Algemene Vergadering 

| dagblad suriname | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi in zondag in New York aangekomen om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarnaast zal een omvangrijke agenda, waaronder bilaterale vergaderingen en handels- en investeringsbeperkingen, worden afgewerkt. 

De presidentiële delegatie reisde vanuit Havana, Cuba, waar de G77+China Summit werd afgesloten met een gezamenlijke verklaring.

Direct na aankomst heeft de president een presentatie gehouden over investeringen in Suriname voor een groep van ruim 60 zakenlieden van Surinaamse afkomst in New York (zie foto). 

Op de Algemene Vergadering van de VN zal vooral over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) gesproken worden.

President Santokhi zal zich in zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering vooral richten op klimaatverandering, met name op het vinden van nieuwe financieringsmechanismen en nieuwe aspecten daarvan behandelen.

Hij zal ook deelnemen aan een bijeenkomst over de situatie op Haïti. Die bijeenkomst staat onder leiding van de Canadese premier Justin Trudeau. Ook staan gesprekken met de president van Servië en Zuid-Korea op de agenda. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zal bilaterale ontmoetingen hebben met collega’s van onder andere Guyana, Panama, Bhutan, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Polen en Nederland.

| dagblad suriname | Door: Redactie