• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi bezoekt museum Chinese Communistische Partij

| dagblad suriname | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag 11 april in Beijing, China, het museum van de Chinese Communistische Partij, CCP, bezocht. President Santokhi werd aldaar ontvangen door directeur Zhengsen Sun.

Het staatshoofd en de presidentiële delegatie, onder wie minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister David Abiamofo van Natuurlijk Hulpbronnen en de Surinaamse ambassadeur in China, Pick Fung-Ho Chong, kregen een uitgebreide rondleiding door het museum. 

Het museum werd opgericht na het 19e Nationale Congres van de Chinese Communistische Partij, toen het Centraal Comité van de CCP besloot een museum te bouwen om de geschiedenis van de CCP volledig

tentoon te stellen. 

Op 18 juni 2021 werd het museum officieel geopend door de Chinese president Xi Jinping. Er zijn 4.548 stukken en relikwieën permanent tentoongesteld in het museum, waaronder 420 originele culturele stukken. Tijdens de rondleiding kon de delegatie onder andere een origineel notitieboekje van socioloog Karl Marx, de jas en hoed van de Chinese leider Mao Zedong, gedragen bij de proclamatie van de Volksrepubliek China en de eerste vijfsterrenrode vlag van China die werd gehesen door Mao Zedong bezichtigen. 

De komende dagen wordt door de delegatie onder leiding van president Santokhi een omvangrijke agenda afgewerkt, met onder andere bezoeken aan

Dalian en Shenzhen.

| dagblad suriname | Door: Redactie