![](/sites/default/files/styles/news_feed_image/public/feed_images/2-maandag-Politieke-misleiding.jpg?itok=c5t1bMp3)
Politieke misleiding via social media in Suriname
| dagblad suriname | Door: Redactie
In Suriname blijkt de strijd om de gunst van de kiezer niet alleen op straat en in vergaderzalen gevoerd te worden, maar ook op het digitale front. Alle politieke partijen maken gebruik van social media onder hun officiële partijnamen. Echter, er gaat een sluwe strategie schuil achter deze zichtbare campagnes: de creatie van tientallen nep-accounts met valse namen die nepnieuws verspreiden bedoeld om echt te lijken.
De effectiviteit van deze aanpak blijft onbewezen. De toename van twijfel en onzekerheid bij het publiek over de betrouwbaarheid van deze informatie is een teken dat deze strategie wellicht averechts werkt.
Vele Surinamers kiezen ervoor
Een recent onderzoek, dat gegevens van meer dan 600 politieke advertenties analyseerde, onthult hoe moeilijk het is om te voorspellen welke politieke boodschappen daadwerkelijk aanslaan bij kiezers.
Interessant genoeg lijken de kenmerken die in de ene verkiezingscyclus succes garanderen, niet dezelfde te zijn in de volgende. Dit onderstreept de complexiteit van kiezersdynamiek en -voorkeuren en toont aan hoe uitdagend het is voor politieke campagnes om effectief communiceren met hun doelgroep.
De bevinding dat
| dagblad suriname | Door: Redactie