• donderdag 02 May 2024

Natio niet verder dan 1-1 tegen Haïti

| starnieuws | Door: Redactie

Suriname heeft nog een kans om in League A te blijven. Natio zal zondag moeten winnen van Grenada.

Natio heeft het goed opgekomen publiek in het Franklin Essed Stadion niet gegeven wat het wilde zien. Er zijn voldoende kansen geschapen maar de afronding was ronduit slecht.  De wedstrijd eindigde 1-1.

Al vroeg in de wedstrijd nam Natio de leiding via Ridgeciano

Haps, die in de 17e minuut doorbrak en Suriname op voorsprong bracht 1-0. Met deze stand werd de rust ook ingegaan.

Na de rust en wel in de 51e minuut scoorde Mikaël Cantave de gelijkmaker voor Haïti, na dat de verdediging een blunder maakte bij een terugspeelbal.

De tweede helft hebben beide teams scoringskansen gehad. De spelers Sheraldo Becker en Gleofilo Vlijter van Natio, waren niet scherp genoeg om de kansen om te zetten in doelpunten. De topscoorder van Suriname, de goaltjesdief Shaquile Cairo heeft geen kans gehad om minuten te maken  en om zijn kunnen te tonen.

Suriname zit in poule
B samen met Jamaica, Honduras, Cuba, Grenada en Haïti. De volgende wedstrijd van Natio is op zondag 15 oktober thuis om 21.00u tegen Grenada. Bij winst op Grenada blijft Suriname zich handhaven in League A, maar bij verlies degradeert het land naar League B. Natio zal alles in het werk moeten stellen om de laatste wedstrijd te winnen om in League A te kunnen blijven. De overige uitslagen:Grenada – Jamaica: 1 – 4Cuba – Honduras: 0 – 0