• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

LVV neemt Meldpunt Nickerie in gebruik

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Parmanand Sewdien van LVV, Stanley Dijksteel, adviseur van de president en Landbouw directeur Jitendra Kalloe verrichten de opening van het Meldpunt. (Foto: LVV)

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vrijdag het Meldpunt Nickerie officieel geopend. Dit meldpunt, gevestigd op het hoofdkantoor van het ministerie van LVV in Nieuw Nickerie, zal op doordeweekse dagen toegankelijk zijn voor
alle burgers tussen 7 en 15 uur. Het doel van dit meldpunt is om burgers te ondersteunen die problemen ervaren bij het afhandelen van overheidszaken.

Minister Sewdien benadrukt dat de president bij elk bezoek aan Nickerie overspoeld wordt met klachten, brieven en verzoeken van burgers over diverse kwesties die maar niet opgelost lijken te kunnen worden. Het meldpunt, dat zich op de begane grond van het gebouw bevindt, moet volgens de minister een laagdrempelige plek zijn waar burgers vrijuit hun zorgen kunnen uiten. Deze zorgen variëren van grondproblemen tot het verkrijgen van basisvoorzieningen en sociale ondersteuning.

Elke burger heeft recht op de

ondersteuning die hen wettelijk toekomt, vindt Sewdien. Hij benadrukt het belang van een nieuwe start aan het begin van de maand om de belangen van de burgers adequaat te behartigen. Het meldpunt zal worden bemand door getraind personeel dat bezoekers op professionele wijze zal ontvangen en begeleiden. Het is de bedoeling dat het meldpunt niet alleen een plek wordt waar klachten worden genoteerd, maar vooral een plek waar burgers daadwerkelijk hulp en oplossingen vinden.

| starnieuws | Door: Redactie