• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Landelijke veiligheidsoperaties leveren in periode 21 augustus tot en met 10 september 401 aanhoudingen op

| dagblad suriname | Door: Redactie

Het Korps Politie Suriname heeft in de periode 21 augustus tot en met 10 september landelijk 401 aanhoudingen verricht. Hiervan zijn 222 verdachten in verzekering gesteld. Het gaat om verdachten van ernstige strafbare feiten waaronder berovingen, overvallen, inbraken en zedendelicten.

In totaal zijn er 239 roadblocks landelijk uitgevoerd en 21 vuurwapens in beslag genomen. 17 rijbewijzen zijn ingevorderd waarvan het merendeel wegens het rijden onder invloed. In voormelde periode zijn 280 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. 

Los van de handhaving van de openbare orde en rust, worden specifieke veiligheidsoperaties uitgevoerd door de politie in samenwerking met andere veiligheidsdiensten. Deze veiligheidsoperaties hebben

een landelijk karakter. 

“De landelijke veiligheidsoperaties hebben als doel om de harde criminaliteit terug te dringen, laat de directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs, optekenen. Hiervoor worden alle ten dienste staande middelen van de opsporing ingezet om het veiligheidsgevoel van de samenleving te verhogen.

De politie vraagt de samenleving om informatie en/of tips die kunnen leiden tot opheldering van zaken, of informatie over ongeregeldheden en strafbare feiten, te melden bij de politie.

| dagblad suriname | Door: Redactie