• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jogi schoffeert DNA-voorzitter met krachttermen; vergadering verdaagd

| ABCSuriname | Door: Redactie

VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft maandag, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in het parlement, op ordinaire wijze uitgehaald naar Harriët Ramdien, die op dat moment de voorzitter van het parlement was.

De tweede plaatsvervanger van de voorzitter werd met krachttermen aangesproken door Jogi, die kennelijk niet blij was dat het woord hem ontnomen werd tijdens zijn persoonlijk feit. In de eerste instantie leek Ramdien, die tevens partijgenoot is van Jogi, niet gehoord te hebben wat hij gezegd had; de overige leden van het parlement reageerden echter geschokt.

NPS-fractieleider Gregory Rusland had op dat moment zijn spreekbeurt. Ook hij riep meteen dat ‘dit

niet kan’. Jogi, die zichtbaar geirriteerd was, liep mompelend weg uit de vergaderzaal. Parlmentariërs, met name die van de oppositie, waren niet te spreken.

Jogi is officieel uit de vergadering gezet, hoewel dit niet zichtbaar was op de beelden van het parlement. Hij kan bij de volgende vergadering wederom toegelaten worden. Of hij zijn woorden terugneemt, is onduidelijk. De fractievoorzitter zou kunnen bemiddelen hierin.

Parlementariërs zijn het erover eens dat dergelijk gedrag niet getolereerd kan worden. ‘Naast parlementsvoorzitter is zij een vrouw. Zo praat je niet tot een vrouw’, klonk het.

Na de rumoer, werd de vergadering geschorst. Bijkans 2,5 uur later deed

parlementsvoorzitter Marinus Bee de mededeling dat er lang gesproken is, maar dat de sfeer ‘niet goed was’ om verder te vergaderen. De openbare vergadering wordt dinsdagochtend om 9:00 uur voortgezet.

| ABCSuriname | Door: Redactie