• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jeugdraadsleden motiveren Paraanse jongeren tot bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling

| ABCSuriname | Door: Redactie

Georgy Kwadjanie en Magali Pikientio, Jeugdraadsleden van het district Para, hebben op 19 januari 2024, in samenwerking met de gerenommeerde motivator, Johannes Wong Loi Sing, een inspirerende motivatiesessie gehouden voor leerlingen van de 4 e klas te Mulo Onverwacht in het district Para.

De activiteit is georganiseerd met als doel de studenten aan te moedigen om hun best te doen, het beste uit zichzelf te halen en het schooljaar succesvol te doorlopen. Het bevorderen van persoonlijke groei en het bereiken van succes in het leven, was het hoofdthema van de activiteit. In totaal hebben 30 leerlingen deelgenomen aan deze

activiteit.

De Jeugdraadsleden zijn van mening dat empowerment van de jeugd en het doorbreken van negatieve denkpatronen, van emenent belang zijn voor jongeren en hun ontwikkeling. Zij vinden dat jongeren hun problemen bespreekbaar moeten maken en zich steeds bewust moeten zijn van goede mentale welzijn.

Ook moeten zij geloven dat zij succes zullen bereiken. Pikientio meent dat jongeren moeten stoppen met het voeden van negatieve gedachten in welke vorm dan ook en positief moeten werken naar succes. De Jeugdraadsleden zijn blij met de ondersteuning vanuit het Nationaal Jeugd Instituut (NJI), bij het uitvoeren van verschillende projecten. Wong Loi Sing richtte zich op

essentiële aspecten zoals lichaam, intellect, sociaal, gevoelens en geest.

Aspecten die volgens hem in harmonie moeten zijn om een succesvol leven te leiden en als het ware de bouwstenen voor een gebalanceerd en succesvol bestaan vormen. De jongeren zijn tevreden met deze activiteit en kijken positief uit naar het succesvol afronden van het schooljaar.

| ABCSuriname | Door: Redactie