• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

India: Spaanse toeriste slachtoffer groepsverkrachting: 3 verdachten opgepakt

| dagblad suriname | Door: Redactie

Drie mannen zijn zaterdag 2 maart gearresteerd na de groepsverkrachting van een Spaanse toeriste tijdens een motorrit door het afgelegen oosten van India met haar echtgenoot, aldus berichten in de lokale media.

De aanval vond vrijdagavond plaats in het Dumka-district van de oostelijke staat Jharkhand, waar het echtpaar was gestopt om de nacht in een tent te kamperen. De vrouw kon tegen middernacht een politiepatrouillewagen bereiken en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, aldus de krant The Times of India.

Drie verdachten zijn aangehouden, maar meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Volgens gegevens van het National Crime Records Bureau werden

in India in 2022 elke dag gemiddeld bijna 90 verkrachtingen gemeld. Grote aantallen worden echter niet gerapporteerd vanwege de heersende stigma’s rond slachtoffers en een gebrek aan vertrouwen in politieonderzoeken.

Inmiddels is bekend, dat het gaat om Vincente en Fernanda die een vlog bijhouden onder de naam ‘vuelta al mundo en moto’ (wereldreis op de motor), maken onderweg veel video’s. Ze hebben 122.000 volgers die kunnen meegenieten van hun avonturen. Het stel heeft in vijf jaar door 60 landen gereisd.

Dit zijn beelden van 18 februari op Sri Lanka, van voor het incident, geplaatst op hun Instagram-pagina:

Meest recente beelden op hun YouTube-pagina, in

Saoedie-Arabie:

| dagblad suriname | Door: Redactie