Het effect van stakingen op schoolprestaties: Onderwijsachterstanden nader bekeken
| dagblad suriname | Door: Redactie
Stakingen kunnen schoolprestaties op korte en lange termijn aanzienlijk beïnvloeden. Leerlingen zitten momenteel in het derde kwartaal, maar de cijfers van de voorgaande kwartalen bieden weinig optimisme over de resultaten aan het eind van het schooljaar.
Tijdens een recente persconferentie benadrukte de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), Henry Ori, dat de achterstanden in het onderwijs deels te wijten zijn aan de vakbondsacties. Deze acties hebben geleid tot dagen waarop scholen gesloten waren of vroegtijdig moesten sluiten, waardoor cruciale lesuren verloren gingen. Als gevolg hiervan moeten leerlingen nu een inhaalslag maken om deze achterstanden in te halen.
Terugblik vorig schooljaar
Terugkijkend op
Schoolprestaties
Het schoolresultaat voor het schooljaar 2022/2023 bracht onvoldoende tevredenheid met zich mee binnen het Onderwijs-ministerie, gezien het totale landelijke slagingspercentage rond slechts 60 tot 70 procent lag.
Gevolgen van stakingen op het onderwijs
Stakingen leiden tot onderbrekingen in het onderwijs, wat resulteert in
Bovendien kunnen de onzekerheid en spanning die verband houden met stakingen studenten stress veroorzaken, wat hun concentratie en leervermogen negatief kan beïnvloeden.
Overigens kunnen stakingen ook leiden tot een verstoorde relatie tussen docenten en studenten, wat de leeromgeving en het leerklimaat beschadigt.
SD
| dagblad suriname | Door: Redactie