• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gevecht tussen cobra en python

| dagblad suriname | Door: Redactie

Een koningscobra heeft er minstens zeven uur over gedaan om een python op te eten in Mandai, Singapore. Een groep van niet meer dan tien slangenliefhebbers was getuige van het gevecht. Een van hen vertelde dat het de eerste keer was dat ze zo’n grote cobra zag. De cobra werd aanvankelijk gewurgd door de python, maar wist zich uiteindelijk te bevrijden door de python te bijten. De twee reptielen vochten verder tot ongeveer 22.00 uur. Zelfs toen de python de cobra kon verstikken, hield de groep een veilige afstand om te kijken en foto’s te maken. Rond middernacht at de

cobra de python op. 

Dit soort gevechten tussen cobra’s en pythons komen niet vaak voor. Een expert verklaarde dat het een risico is voor de cobra om een python aan te vallen, omdat pythons krachtige wurgtechnieken gebruiken.

Cobra’s komen voornamelijk voor in delen van Afrika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en delen van India. Ze staan bekend om hun giftige beet en worden beschouwd als een van de meest dodelijke slangen ter wereld. Het gif van een cobra bevat neurotoxines die het zenuwstelsel aantasten en ernstige symptomen kunnen veroorzaken, zoals verlamming, ademhalingsproblemen en hartstilstand.

Pythons komen voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Afrika,

Azië, Australië en enkele eilanden in de Stille Oceaan. In tegenstelling tot cobra’s zijn pythons niet giftig en zijn ze over het algemeen niet dodelijk voor mensen. Pythons gebruiken hun sterke lichaam om prooien te wurgen en te doden door ze stevig vast te houden en ze langzaam te verstikken.

| dagblad suriname | Door: Redactie