Eigen geschiedenis vastleggen gaat helpen om kennis van zaken te hebben
| snc.com | Door: Redactie
Keynews | Het belang van eigen geschiedenis vastleggen moet niet onderschat worden. Veel mensen praten over de geschiedenis, maar hebben er weinig weet van.
Dewoorden van politiek analist, Hardeo Ramadhin, gisteren bij een presentatie van zijn schrijfwerk ‘75 jaar VHP in politiek Suriname’ in de Olifant. Ramadhin die van huis uit geoloog is, geeft aan dat er vaak gesproken wordt over het verleden zonder dat mensen de juiste kennis bezitten om de juiste zaken naar boven te halen.
Hardeo Ramadhin is een Surinaams onderwijzer en politiek analist. Hij was docent op het IOL, de AdeKUS en de IBW Hogeschool. Van 2001 tot
2004 was hij districtscommissaris van Nickerie.Hij was de jongste van drie kinderen en werd in 1944 geboren in de Van Drimmelenpolder in Nickerie.
De analist onderstreept dat het goed is dat individuen de geschiedenis van hun land bestuderen, omdat het verleden invloed heeft op het heden. Hij stelt dat vooral de ontwikkelingen met betrekking tot de veranderingen van het Surinaams kiesstelsel goed gevolgd moeten worden.
Hij merkt op dat bepaalde zaken niet worden besproken, zoals de kandidaatstelling van niet-Hindoestanen door de VHP in Coronie in het verleden. Dat meer niet-Hindoestanen op de VHP hebben gestemd bij recente verkiezingen is volgens Ramadhin ook
Ramadhin geeft verder aan dat er meer over de Surinaamse historie gedebatteerd moet worden in alle aspecten. Hij merkt op dat de rijkdom van Suriname juist in hetgeen verborgen is waarover er niet wordt gesproken.
Hij gaf tijdens zijn presentatie aan dat demografisch bekeken de vertegenwoordigers van de inheemse en Tribale volken niet meer zoveel wonen in het binnenland zoals er gesuggereerd wordt. “Niet ik heb het gezegd. Het zijn de resultaten van de volkstelling.”
De wetenschapper zegt dat er veel gesproken wordt over het nemen van besluiten in Paramaribo. Hij stelt dat de landkaart van Suriname in samenwerking met internationale organisaties in elkaar is gezet en daarop zelf is aangegeven dat alle rijkdommen in Sipaliwini zitten.
Hij geeft aan dat er ook meer over deze zaken gesproken moet worden. De wetenschapper stelt dat alle edelmetalen en andere belangrijke grondstoffen in het achterland voorkomen en vraagt zich af wie dit alles controleert. Hij verduidelijkt dat de overheid er zo lang weet van heeft maar weinig doet met deze rijkdommen.
Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'
| snc.com | Door: Redactie