• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Dood aangetroffen tiener (16) overleden door verstikking

| waterkant | Door: Redactie

De 16-jarige Zoë D. die afgelopen dinsdag dood werd aangetroffen onder een luifel buiten een woning op een adres in het district Para, is overleden ten gevolge van verstikking veroorzaakt door zuurstof gebrek. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De striemen die op het lichaam van het overleden meisje werden waargenomen, hebben niet tot haar dood geleidt benadrukt de Surinaamse politie. De moeder zou eerder hebben verklaard dat ze haar dochter met een riem zou hebben geslagen omdat ze boos op haar was. Later verklaarde ze dat ze dat deed met een kabel.

Volgens verklaring van de moeder Carroll D. is haar dochter

die bewuste middag laat thuis gekomen. Na haar daarmee geconfronteerd te hebben gaf het meisje als reden, dat de bus niet zou hebben gereden.

De moeder belde vervolgens de chauffeur die aangaf dat hij wel heeft gereden. Er ontstond een woordenwisseling tussen moeder en dochter, waarbij de moeder boos werd en de tiener met een stroomkabel heeft geslagen.

De moeder vroeg haar vervolgens om naar de kerk te gaan, maar ze gaf geen antwoord. Omstreeks 18.00u sloot de vrouw het huis af, waarbij ze haar dochter buiten liet en naar de kerk ging.

Bij terugkomst omstreeks 20.30u trof ze haar dochter voorovergebogen

op een stoel achter het huis onder een afdakje aan. Ze bewoog en ademde niet meer.

Naar zeggen van naaste familieleden moet het kind zelfmoord hebben gepleegd. ook de moeder die in verband met de waarheidsvinding op woensdag 8 mei werd verhoord, blijft bij haar eerder afgelegde verklaring van zelfdoding.

Bij een buurtonderzoek en de verklaringen van andere naasten van het slachtoffer zijn geen onregelmatigheden naar voren gekomen. Bij de obductie verricht op het lijk van het minderjarig kind op donderdag 9 mei, kon het resultaat van de doodsoorzaak nog niet worden vastgesteld.

In opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de tiener reeds afgestaan aan de nabestaanden voor de begrafenis. Het vervolg onderzoek wordt voorgezet, meldt het Korps Politie Suriname.

| waterkant | Door: Redactie