• vrijdag 28 June 2024

Copa America 2024: Venezuela wint van kranige Ecuador

| starnieuws | Door: Redactie

Jeremy Sarmiento viert zijn openingstreffer tegen Venezuela. (Getty Images)

In Groep B strijden Ecuador en Venezuela in het Levi Stadium in Santa Clara Californië voor hun eerste punten tijdens het Copa America 2024 toernooi. De andere twee teams in Groep B, Mexico en Jamaica, komen later vanavond tegen elkaar uit. Ecuador scoort eerst, maar Venezuela komt terug om het duel te
winnen, 1-2.
Vroeg in de wedstrijd moet Ecuador verder met tien man. Enner Valencia ging voor de rebound na Rafael Enrique Romo's geweldige redding op Kendry Paez, maar trof de Venezolaanse verdediger José Martinez met zijn schoen vlak in de borst.De Ecuadoraanse captain kreeg een gele kaart na de aanval, maar de VAR heeft de scheidsrechter naar de monitor geroepen en de gele kaart wordt opgewaardeerd naar rood!Ecuador was een belangrijke favoriet in deze wedstrijd, maar het is een enorme klap om na een kwartier in de wedstrijd terug te gaan naar tien man.En toch slagen ze erin om als eerst
te scoren. Venezuela slaagdt er niet in een losse bal in het strafschopgebied weg te werken. Jeremy Sarmiento (Ecuador) pakt met zijn rechts en trapt vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek vanuit een dood spelmoment.Venezuela reageert goed op de achterstand, door naar voren te komen en de verdediging van Ecuador onder druk te zetten.Yangel Herrera krijgt een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Ecuador, dat een grote afbuiging krijgt en net naast de verre paal vliegt.Tot de rust is het een goede wedstrijd geweest. Ecuador begon op voorsprong en herstelde zich goed na de rode kaart van Enner Valencia en kwam op voorsprong via de levendige Jeremy Sarmiento.Venezuela heeft veel balbezit gehad, maar ziet er een beetje eendimensionaal uit in het laatste derde deel, waarbij kruis na voorzet in de vage richting van Salomon Rondon wordt gezet.In de 53e minuut slaagt Rondon er bijna in Alexander Dominguez te omzeilen, terwijl de doelman van Ecuador de bal raakt voordat het naar een verdediger gaat. Uiteindelijk krijgt Venezuela zijn gelijkmaker in de 64e minuut. Dankzij een geweldig ontslag van Rondon kan Jhonder Cádiz de bal in het doel steken, 1-1.Tien minuten later scoort Venezuela opnieuw en neemt de leiding. De kopbal van Rondon dwingt een geweldige redding af van Dominguez, maar Ecuador kan Eduard Bello er niet van weerhouden de rebound binnen te schieten!Beide invallers van Venezuela hebben gescoord.Met tien man gaat Ecuador op zoek naar gelijkmaker. Ze krijgen een hoekschop, waardoor ze de kans krijgen het strafschopgebied van Venezuela te belegeren. Venezuela verdedigt de hoekschop niet al te zelfverzekerd, maar een kopbal zweeft naast het doel en Venezuela krijgt een doeltrap.