• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Winnaars van de Gouden Schoen van het Europees Kampioenschap UEFA

| dagblad suriname | Door: Redactie

DOOR CHRIS DINSDALE14 juni 2024 – 14 juli 2024 – Het UEFA European Championship vindt voor de tweede keer plaats in Duitsland, nadat eerder het toernooi van 1988 plaatsvond. De Gouden Schoen wordt op elk WK toegekend aan de topscorer. In 2020 claimde Cristiano Ronaldo uit Portugal de prijs na vijf keer te hebben gescoord tijdens het toernooi, terwijl Michel Platini uit Frankrijk het record heeft voor de meeste doelpunten in één pronkstuk, met negen doelpunten in 1984.

Duitsland opent het toernooi tegen Schotland op 14 juni in de Allianz Arena in München, voordat het wordt geconfronteerd met wedstrijden met Hongarije

en Zwitserland, de andere teams in Groep A. Regerend kampioen Italië trapt zijn campagne af tegen Albanië in Dortmund, in een fel competitieve Groep B die omvat ook Spanje en Kroatië. Toernooifavorieten Frankrijk en Engeland, elk genietend van hun getalenteerde generaties, beginnen hun zoektocht naar zilverwerk tegen respectievelijk Oostenrijk en Servië, terwijl debutanten Georgië hun UEFA Euro-avontuur beginnen tegen Turkije.

Sinds de eerste Europese kampioenschappen in 1960 hebben 10 teams de trofee gewonnen. Duitsland en Spanje zouden beide voor de vierde keer de Henri Delaunay Cup kunnen winnen, waarbij de gastheren hun eerste titel sinds 1996 nastreven.

In totaal worden er gedurende

vier weken 51 wedstrijden gespeeld op 10 locaties, waarbij de finale op 14 juli wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn.

| dagblad suriname | Door: Redactie