• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WETGEVING IN DE MAAK VOOR MEER FINANCIELE TOEGANKELIJK

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister van Financiën, Stanley Raghoebarsing.

De langverwachte “Wet Financial Inclusion” staat op het punt om aan De Nationale Assemblee (DNA) te worden voorgelegd. Deze aankomende wet belooft een cruciale stap voorwaarts te zijn in het vergroten van financiële toegankelijkheid in Suriname.

Minister van Financiën, Stanley Raghoebarsing, benadrukt echter dat de wet op zichzelf niet voldoende is; er is een dringende behoefte aan uitgebreide communicatie en promotie om het gebruik van financiële diensten vriendelijk en begrijpelijk te maken voor de gemeenschap. Raghoebarsing acht het essentieel om mensen te laten zien hoe ze gebruik kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden die de wet

biedt.

Hij vergelijkt deze situatie met eerdere veranderingen in de samenleving, zoals de verplichting tot het dragen van autogordels en de inspanningen om het aantal rokers in de gemeenschap te verminderen. De minister gelooft dat met de juiste inzet en betrokkenheid van de gemeenschap, financiële inclusie een haalbaar doel is.

Een van de kernpunten van de Wet Financial Inclusion is het bevorderen van toegang tot financiële diensten voor alle lagen van de samenleving, inclusief degenen die voorheen wellicht geen toegang hadden tot traditionele bankdiensten. Hierbij valt te denken aan het vergemakkelijken van het openen van bankrekeningen, het verkrijgen van leningen en het

stimuleren van het gebruik van digitale betaalmogelijkheden. Het uiteindelijke doel is om door financiële participatie de economische groei in het land te bevorderen.

Raghoebarsing onderstreept het potentieel van de Wet Financial Inclusion door voorbeelden aan te halen uit andere landen waar soortgelijke wetgeving met succes is geïmplementeerd. In deze landen hebben grote groepen mensen toegang gekregen tot financiële diensten, wat de algehele economie ten goede is gekomen. “Het is in hele grote landen gelukt. Waarom zou het bij ons niet kunnen?” vraagt de minister retorisch.

Met de indiening van de Wet Financial Inclusion hoopt de regering niet alleen de financiële inclusie te vergroten, maar ook een positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop mensen omgaan met en profiteren van financiële diensten. De minister benadrukt dat een gezamenlijke inspanning nodig is om deze verandering te realiseren en spoort de gemeenschap aan om actief deel te nemen aan dit streven naar een financieel toegankelijk Suriname.

UNITEDNEWS

 

 

 

| united news | Door: Redactie