• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wegomleggingen rondom Onafhankelijkheidsplein vanwege Javaans Nieuwjaar

| waterkant | Door: Redactie

 

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft aangekondigd dat er op maandag 8 juli 2024 omstreeks 07.00 uur ’s ochtends wegomleggingen zullen plaatsvinden rondom het Onafhankelijkheidsplein. Dit in verband met de viering van het Javaans Nieuwjaar, een nationale vrije dag.

In verband hiermee start vanaf 10.00u ’s morgens het gratis toegankelijke Jawa Festa 2024 op het Onafhankelijkheidsplein. Met veel cultuur en entertainment van ondermeer Oesje Soekatma en Eddy Asan uit Nederland, Kasimex Houseband, Irama Smeltkroes, Selection, Georgy Entertainment en Stanley Mandikariya.

 

De wegomleggingen zijn ingesteld om een vlot en veilig verloop van de festiviteiten te garanderen. De volgende wegen zullen worden omgelegd:

Weggebruikers worden

dringend verzocht om de aanwijzingen op de verkeersborden strikt op te volgen. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om de verwachte drukte in goede banen te leiden en de veiligheid van zowel deelnemers als bezoekers te waarborgen.

Het Javaans Nieuwjaar, een belangrijk cultureel evenement voor de Javaanse gemeenschap in Suriname. In 2022 was het Javaans Nieuwjaar voor het eerst een nationale vrije dag in het land. 74 Javaanse organisaties hadden toen een petitie hierover ingediend bij minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.

De politie zal tijdens de festiviteiten aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden en de veiligheid te waarborgen.

 

| waterkant | Door: Redactie