• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘WATERHOUDENDE VOORWERPEN AFDEKKEN TER VOORKOMING DENGUE’

| dagblad de west | Door: Redactie

Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs bekendgemaakt dat het aantal Dengue gevallen aan het stijgen is. Radjesh Ori, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (B.O.G) verklaarde dat er nog geen details zijn over de landelijke cijfers, maar op dit moment zijn de meeste gevallen gerapporteerd in Paramaribo Noord. “Als we kijken naar de meldingen die we binnen hebben gekregen en als we december vergelijken met januari, dan is geconstateerd dat in januari we tweemaal zoveel meldingen hebben geregistreerd. De laatste meldingen zijn van Paramaribo Noord en Kwatta. Echter zijn er ook al meldingen van andere districten zoals Para en

Brokopondo”, aldus Ori.


Hij vertelde dat we momenteel in de kleine regentijd zitten. De meeste meldingen van outbreaks die BOG binnen heeft gehad, zijn volgens Ori in de kleine regentijd geweest. Volgens Ori zijn er meldingen van een muskietenplaag in bepaalde buurten. Als het een landelijke kwestie is, is er volgens Ori nog geen indicatie, maar met de regentijd kunnen we van alles verwachten.

Volgens Ori is het weleens gebeurd dat personen dubbel besmet raken, zowel met dengue als griep of dengue en Covid-19. “Bij Covid moet men de MoHana maatregelen hanteren en bij dengue moet men de broedplaatsen gaan opruimen.

Dengue heeft te maken met vectoren en muskieten. We moeten ervoor zorgen dat er weinig vectoren zijn, wat gaat maken dat er minder besmettingen zullen zijn”, stelde Ori.

Vervolgens doet Ori en beroep op de samenleving de broedplaatsen op te ruimen. Alle meldingen die BOG en Volksgezondheid binnen krijgen, worden volgens Ori geïnspecteerd, indien nodig. Ori zei dat de denguewagen nog niet is ingezet, maar indien nodig, dan zal dat ook geschieden.

“Mocht Suriname te maken krijgen met een grote uitbraak, dan zal de denguewagen wederom worden ingezet, maar de samenleving moet nu alle waterhoudende voorwerpen afdekken en voor de zekerheid onder een klamboe slapen”, aldus Ori.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie