• dinsdag 21 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voorwaarts temt Leeuwen in slotwedstrijd eerste ronde

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — “Wij hadden Leo Victor al zien spelen. Wij zagen dat zij achterin veel ruimte weggeven en daarvan hebben wij gebruik gemaakt”. Dat zegt Prisiri, waarnemend coach van Voorwaarts. De geel zwarte formatie won in de slotwedstrijd van de eerste ronde van de Suriname Major League (SML) met 3-0 van Leo Victor, nadat zij bij rust al met 2-0 voorstonden. Goals kwamen op naam van Jual Pengel, Ernesto Kartomenawi en Ulrich Overman.

Het was geen geweldige wedstrijd tussen de twee volksclubs. Het regende zowel bij Voorwaarts als Leo Victor van de verkeerde passes en keuzes. Toch was duidelijk

dat Voorwaarts iets verder is dan de oranje zwarten. Dat werd ook in doelpunten uitgedrukt. Het komt volgens waarnemend coach Prisirie doordat zij een goede voorbereiding achter de rug hebben, waarbij de oudste club van Suriname meerdere oefenwedstrijden heeft gespeeld.

“Opvallend is dat Voorwaarts het de laatste seizoen steeds weer presteert om binnen de top vijf te eindigen. Dit ondanks zij een minder budget hebben”

Prisirie is ondanks de overwinning nog niet helemaal tevreden. Zo is hij van mening dat de samenwerking tussen de middenvelders en de aanvallers veel beter moet. “Wij moeten ondanks de drie goals van vandaag, daaraan werken”, zegt

de coach die waarneemt voor Werner Blackson, die met de Surinaamse U20-voetbalselectie op Antigua en Berbuda zit voor het spelen van de Concacaf Championship. De assistent is wel tevreden over zijn verdediging.

Opvallend is dat Voorwaarts het de laatste seizoen steeds weer presteert om binnen de top vijf te eindigen. Dit ondanks zij een minder budget hebben in vergelijking met een paar ploegen. Hierdoor kunnen zij ook niet zoveel inkopen als de overige. “Het gaat om die discipline en de werklust. Wij leggen de jongens steeds uit hoe belangrijk het is om genoeg trainingsuren te maken. Verder werken zij veel aan het tactische gedeelte”, verklaart Prisirie hun werkwijze.

Ondanks hij weet dat zijn ploeg nog niet helemaal klaar is voor de competitie, is Leo Victor coach Rogillio Kolf toch teleurgesteld. Hij weet precies waar de schoen wringt. De ploeg verloor het afgelopen seizoen spelers en moet nu bouwen aan nieuwe selectie. “Wij hebben een paar nieuwe mannen en zitten nu dus in een proces waarbij wij ze nog moeten inslijpen in het systeem. Ze moeten nog wennen aan onze speelwijze”, geeft de voetbaloefenmeester aan. Voorlopig is het nog passen en meten. Ze zijn bij de Leeuwen nog zoekende naar de juiste formaties en speelwijze. Volgens Kolf moeten zij na drie of vier al zover zijn.

Kolf is het eens met Prisirie. Hij erkent dat zij verdedigend een probleem hebben en er achterin veel ruimtes wordt vrij gegeven. Dit heeft is de grootste oorzaak dat zij na twee verliezen in het bekertoernooi ook hun eerste competitiewedstrijd hebben verloren.

| de ware tijd | Door: Redactie