• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surrenal Dialyse Kliniek opent tweede vestiging in Nickerie

| dagblad suriname | Door: Redactie

Surrenal Dialyse Kliniek heeft op 16 januari een tweede vestiging geopend in Nickerie. De eerste dialyse kliniek is in Paramaribo gevestigd.

Reshmi Nannan Panday, directrice van Surrenal Dialyse Kliniek, geeft in een reactie tegenover Dagblad Suriname aan, dat er allereerst behoefte was vanuit de Nickeriaanse gemeenschap om een dialyse kliniek op te zetten waar er kwalitatief hoogwaardige en vooral veilige dialysebehandelingen uitgevoerd worden conform de ISO 9001:2015 en de NEN-EN 15224: 2017.

“Met het stijgend aantal patiënten dat lijdt aan suikerziekte en hoge bloeddruk is onze prognose dat er meer patiënten zullen zijn met nierfalen. Een groot deel van deze patiënten zal

waarschijnlijk geen toegang hebben tot de noodzakelijke zorg. Om in deze behoefte te voorzien voor de Nickeriaanse gemeenschap hebben wij besloten om een dependence van Surrenal Dialyse Kliniek Paramaribo te openen in Nickerie. Op 16 januari 2024 is de eerste patiënt gedialyseerd en is daarmee de kliniek geopend”, zegt Nannan Panday.

De dialyse kliniek in Nickerie biedt diverse diensten aan, waaronder hemodialyse behandelingen, vaatecho’s voor het aanleggen van shunts, dieetadviezen, psychologische begeleiding, maatschappelijke hulp en preventieve zorg bij beginnende nierziekten.

Nannan Panday verwacht dat deze kliniek de toegankelijkheid en plaatsingsmogelijkheid voor dialyse patiënten in Nickerie zal vergroten. Hierdoor hoeven patiënten niet langer naar Paramaribo af

te reizen. Daarnaast kunnen Nickeriaanse verpleegkundigen en technici worden opgeleid in de dialyse wereld door onder andere een onderwijs team uit Nederland en de VerenigdeStaten.

“De kliniek wil zich ook inzetten voor preventieve zorg dat erop gericht is omde Nickeriaanse bevolking voor te lichten om zich vroegtijdig en regelmatig te laten controleren op de aanwezigheid van de chronische ziekten die kunnen leiden tot nierinsufficiëntie. De deuren van de kliniek staan open voor een ieder die informatie wenst met betrekking tot een gezonde leefstijl”, aldus Nannan Panday.SK

| dagblad suriname | Door: Redactie